Den 14 februari 2010: Två kulturer, två firanden
Kärleksgåva: Sötsaker, rosor och en alla hjärtans dag-ring. (Foto: Cat Rooney/Epoch Times)


Den 14 februari firas ovanligt vida omkring i år, eftersom både Alla hjärtans dag i det västerländska samhället och det kinesiska nyåret infallen den här dagen. Dessa helgdagar firas i hjärtanas tecken, den personliga kärleken och kärleken till familjen. 

De här firandena har flera likartade traditioner. För det första är den huvudsakliga färgen för den här dagen röd. Maten är också en stor del av festligheterna, särskilt att gå ut och äta en särskild helgmåltid. Presenter är också ett tema i båda fallen, sötsaker, blommor och smycken och röda kuvert. Folk köper nya kläder dagen till ära och dekorerar hemmet och företagen, och man ordnar fester.

En västerländsk romantisk dag

Kärleksgåva: Sötsaker, rosor och en alla hjärtans dag-ring. (Foto: Cat Rooney/Epoch Times)

Kärleksgåva: Sötsaker, rosor och en alla hjärtans dag-ring. (Foto: Cat Rooney/Epoch Times)

Firandet på alla hjärtans dag handlar i första hand om förälskade kärlekspar, men det har spridit sig till andra marknader såsom skolbarn och alla människor som vill visa sin omsorg.  

En del människor kommer ihåg att dagen är till minne av St. Valentine, ett flera hundra år gammalt helgon enligt den europeiska legenden, men för de flesta människor har ordet ”helgon” fallit bort.

Barn ger Alla hjärtans dag-kort till sina klasskompisar och har fester med rosa kakor och bål, och far- och morföräldrar passar på att skicka Alla hjärtans dag-vykort till sina barnbarn. Hjärtat att huvudsymbolen, med en amor som då och då visar sig med sin pil och båge, och skjuter iväg en amorpil för att få en person att bli förälskad.

I det romantiska sammanhanget ger dagen människor en möjlighet att gå djupt in i sitt hjärta och visa sina mest kärleksfulla känslor för sin partner eller tilltänkta, och visar den här dagen de känslor som man har burit inom sig i det tysta under den resten av året.

Kvinnor köper ofta röda kläder till den här dagen, eller plockar fram något rött ur garderoben, om de ska gå och ut och fira det med en fin middag. Damunderkläder är något som är populärt att köpa för att visa det feminina hos kvinnan.

Det kinesiska Nyåret

Kinesiska lyktor: Lyktor används för att dekorera inför det kinesiska nyåret. (Foto: Dan Kitwood/AFP/Getty Images)

Kinesiska lyktor: Lyktor används för att dekorera inför det kinesiska nyåret. (Foto: Dan Kitwood/AFP/Getty Images)

Firandet av det kinesiska nyåret eller vårfestivalen, eller det nya månåret, fokuserar på kärleken till familjen som helhet. Högskoleelever kommer hem för ett tvåveckors lov, arbetarna i städerna återvänder hem till sina familjer inför helgen, och firandet varar i dagarna två.

Enligt traditionen har man chansen att göra sig av med de dåliga sakerna och välkomna de goda. Huset städas från golv till tak och folk går och handlar nya kläder.

Helgens höjdpunkt är en familjefest, som man ofta firar på en särskild restaurang som bjuder på speciella kinesiska nyårsrätter, och efter middagen får barnen röda kuvert med pengar i, som en önskan om välstånd inför det nya året.

De röda lyktorna symboliserar helgen, liksom guldmynt, och glöm inte bort smällarna som ska skrämma bort det onda.

Översatt från:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29611/