Demonstranter utanför Bella center i Köpenhamn
Ungdomar från den norska organisationen Natur och ungdom sjöng utanför Bella Center i fredags. (Foton: Anders Eriksson / Epoch Times)


Fredagen var en mulen dag med bitande kyla i Köpehamn, mellan molnen skymtade emellanåt en vag sol. Demonstranterna framför Bella center, där många av världens ledare deltog i FN:s klimatmöte, verkade emellertid vara relativt oberörda av kylan.

En grupp ungdomar från organisationen Natur och ungdom höll i plakat medan de sjöng. Erik var en dessa ungdomar från organisationen som är den äldsta miljöorganisationen i Norge och har tusentals medlemmar från 14 till 25 års ålder. De har stått i många dagar utanför Bella center. Erik menar att det är viktigt att uppmärksamma det som sker i världen idag.

– Vi vill göra vårt bästa för att hjälpa politikerna att träffa ett så bra avtal som möjligt. Det viktigaste budskapet vi har är att vi ska tänka på de fattiga länderna som redan märker av klimatförändringarna. Vi vill påverka politiker inom EU och USA att hjälpa fattiga länder att hjälpa till att stoppa utsläppen och de klimatförändringar som redan sker där.

Erik tyckte att de hade fått mycket bra respons under fredagen. En hel del media, både norsk och utländsk, hade uppmärksammat dem.

– Vi hade även möjlighet att möta den norska miljöministern som sedan gick in för att förhandla för Norge, säger Erik.


Song Yin hade kommit för att uppmärksamma förföljesen av Falun Gong i Kina.

Song Yin hade kommit för att uppmärksamma förföljesen av Falun Gong i Kina.

Det kinesiska premiärministern Wen Jiabao deltog i klimatmötet och därför hade en grupp Falun Gong-utövare samlats utanför Bella Center. Banderollerna uppmanade till ett slut på förföljelsen mot Falun Gong-utövare i Kina.

Bland demonstranterna var den kinesiske Song Yin. Han berättade att de hade varit där i två dagar. Song Yin började utöva Falun Gong 1995 i staden Dalian i Kina.


En etiopisk grupp demonstrerade för mänskliga rättigheter i Etiopien.

En etiopisk grupp demonstrerade för mänskliga rättigheter i Etiopien.

– Jag är här för att jag är en Falun Gong utövare och förföljdes av det kinesiska kommunistpartiet. De flesta presidenterna från olika länder har kommit till Köpenhamn så jag tycker det är en bra möjlighet att berätta den sanna historien om Falun Gong och att uppmana att stoppa förföljelsen i Kina. Det kinesiska kommunistpartiet förföljer utövare i Kina och tar organ från levande Falun Gong utövare.

Song Yin berättade att de hade fått positiv respons från förbipasserande som hade ropat, ”ge aldrig upp” och hur en polisman under torsdagskvällen hade kommit fram och bjudit på varmt kaffe när han såg hur de fortsatte att stå utanför Bella center i den stränga kylan.


- Vi vill göra vårt bästa för att hjälpa politikerna att träffa ett så bra avtal som möjligt, sade Erik från Natur och ungdom.

– Vi vill göra vårt bästa för att hjälpa politikerna att träffa ett så bra avtal som möjligt, sade Erik från Natur och ungdom.