Demonstrant från Shanghai ihjälslagen
Bild tagen den 3 december, efter att demonstranten Duan Huiming från Shanghai misshandlats av myndigheterna. (Foto: Epoch Times)


Duan huiming, en 48-årig man från Shanghai, avled efter att tillsammans med några andra stoppats av myndigheterna när de var på väg för att protestera. Duan Huiming avled den 2 januari på Ruijing-sjukhuset i Shanghai.

När de kinesiska myndigheterna olagligt förstörde hans hus för att bereda väg åt ett nytt byggnadsprojekt, begav sig Duan Huiming till Shanghai för att protestera.

Duan Hhuiming och ett dussin andra demonstranter drogs den 3 december in i ett fordon framför pensionatet Nong Ji vid Qian Men i Peking, av tjänstemän ansvariga för att förhöra demonstranter. För att ändra sittordningen inne i fordonet knuffade och slog tjänstemännen Duan Chunfang, vilket resulterade i att han föll ur fordonet när han försökte skydda sin syster.

Demonstranten Wang Liqing sade ”tolv personer misshandlade en person (Huiming). De slog och sparkade honom så svårt att han fick hjärnblödning och skador på inre organ.”

Under händelsen befann sig sektionschefen Gao Weiguo tillsammans med över 50 kommuntjänstemän, poliser och specialpoliser utanför fordonet. Duan Huiming misshandlades tills hela kroppen var täckt med blod. Duan Chunfang misshandlades och fick flera skador i ansiktet. Enligt demonstranterna försökte ingen av åskådarna stoppa misshandeln.

Duan Chunfang bekräftade att alla som beordras att förhöra demonstranter är pensionerade militär- eller specialpoliser. De är som en försvarsstyrka som hyrs av Shanghais myndigheter för att förhöra och misshandla demonstranter.

Duan Huiming eskorterades med tåg 1461 tillbaka till Shanghai av förhörspersonal. Hans huvud, bröstkorg och midja var svårt skadade. Duan Huiming var på grund av skadorna oförmögen att gå själv. Polismyndigheternas anklagade Duan Huiming för ”störande av allmän ordning” och internerade honom i Huangpus häkte. Den 4 december dömde myndigheterna honom till ett års tvångsarbete.

Den 28 december svimmade Huiming på fånglägret och han skickades till Ti Lan Qiao-sjukhuset där hans tillstånd bedömdes som mycket allvarligt.

Den 31 december tvångsförflyttades Huiming från sjukhuset till polisstationen Waitan. Huiming släpptes där men vägrade lämna polisstationen eftersom han förstod att myndigheterna försökte undvika att ta ansvar för vad de gjort. Huiming misshandlades då av fyra poliser som tvingade in honom i en bil och lämnade honom hemma hos hans syster.


Människor besöker Duan Huimings hem för att sörja (Foto: Epoch Times)

Människor besöker Duan Huimings hem för att sörja (Foto: Epoch Times)

Den 31 december tog familjen Huiming till Shanghais kommunkontor, där de nonchalerades.

Den 1 januari i år förde polis Duan Huimings familjemedlemmar och anhöriga till Shanghais kommunalstyre för att be dem betala hans vårdnadskostnader.

Shanghais kommunalledning appelationsavdelning beslöt att erbjuda erbjuda Huiming 400 000 yuan (440 000 kr) för medicinska omkostnader. På eftermiddagen den 1 januari körde polis Huiming till Shanghai Rujing-sjukhuset.

Dun Chunfang sade ”sjukhusets undersökningar visade alla väldigt dåliga värden. Doktorerna kunde se inre blödningar i Huimings bröstkorg, efter att ha knäckts på grund av fysiskt våld. De fann blödningar i den övre matsmältningskanalen, allvarliga skador på bröstkorgen och blödningar på ryggen och i njurarna. Undersökningen visade även på blödningar i hjärnan.”

Klockan 14:20 på eftermiddagen den 2 januari dödförklarade akutmottagningen på Shanghai Rujing-sjukhuset Duan Huiming.

En läkare på sjukhuset rapporterade dödsorsaken som ”akut leukemi”.

Över 100 personer har varje dag sedan den 3 januari besökt Huimings hem för sörja. Hans familj har vägrat att låta kroppen kremeras och kräver en obduktion för att ta reda på den verkliga dödsorsaken. Andra demonstranter gick för att vädja för honom och de hoppas även kunna finna en advokat som kan starta en rättsprocess. För närvarande samlar demonstranter i Shanghai namnunderskrifter och hittills har över 110 personer skrivit på.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-1-8/50222.html
Översättare Anton Nilsson


Mest Lästa