Delstatsrepresentant: ”Man kunde känna energin i publiken”
Jag vill bara önska ett gott nytt år!, avslutade fröken Welch. (Foto: Epoch Times)


Indianapolis – Vid den första av två föreställningar på Murat Theater i Indianapolis på lördagen trollband Divine Performning Arts (DPA) publiken med sin överdådiga uppvisning av traditionell kinesisk kultur.

Welch, representant från delstaten Indiana, beskrev showen som “sagolik”.

– Den var fantastisk. Det var så spännande med alla talanger som visades upp av kineserna här, speciellt som det hjälper till att bibehålla kulturen, den forntida kulturen. Man kunde känna energin bland publiken, från artisterna, från alla unga män och kvinnor, från dansarna och sångarna, sade Welch.

Klassisk kinesisk dans är ett unikt arv. I sitt tidiga skede framfördes den huvudsakligen för folket av medlemmar i det kejserliga hovet och som en del i den forntida teatern.

Den kinesiska dansen har en central roll i DPA-föreställningarna och är ett gudomligt inspirerat arv från Kinas 5000-åriga kultur. Den är också ett av det sätt genom vilket kulturen lever vidare.

DPA är för närvarande ute på sin världsomspännande turné 2009 och detta var första gången showen kom till Indianapolis. Welch var mycket nöjd med att föreställningen gavs just i Indianapolis.

– Jag är glad att de valde att komma till Indianapolis och delade med sig av det kinesiska folkets underbara kultur.

Föreställningen har en orkester som kombinerar kinesisk och västerländsk musik och instrument. Framträdandet innefattar även framstående solosångare och musiker. Dessutom har föreställningen en innovativ digital kuliss med en animerad miljö som kompletterar varje dans.

Welch avslutade med en hälsning till det kinesiska nyåret:

– Jag skulle bara vilja önska gott nytt år!

Översatt från engelska:  http://en.epochtimes.com/n2/content/view/11227/