"De borde verkligen vara stolta över denna kultur!"
Linda och Tobias Menrik hade tagit sig till Cirkus på Djurgården i Stockholm den 25 april för att se Shen Yun Performing Arts. (Foto: Linda Wu/ Epoch Times)


Annandag påsk bjöd Shen Yun Performing Arts Touring Company på en andra föreställning, med 5000 år av kinesisk kultur komprimerade till två timmar, på Cirkus i Stockholm. I publiken satt Tobias och Linda Menrik.

– En riktigt häftig show! Det var verkligen annorlunda mot vad vi är vana vid. Jag blev helt överväldigad, det var så färgglatt och mycket ovanligt, sade Tobias Menrik, som är projektledare, efter föreställningen.

Han spelar själv gitarr och sjunger. Musiken som Shen Yuns orkester spelar skiljer sig dock en hel del från hans egen, säger han. Sammansättningen i orkestern är en unik kombination av traditionella kinesiska instrument och västerländska instrument. Tillsammans illustrerar musikerna det som utspelar sig på scenen.

– Den är lugnande, men har också ett skönt flyt, ett mycket trevligt flöde. Jag gillade även erhu-solot, det rörde mig nästan till tårar faktiskt. Det väckte upp en del känslor och vidrörde hjärtat.

Erhu är en kinesisk fiol med två strängar, som ger ifrån sig ett säreget och sällsamt ljud.

Linda Menrik är kvalitétschef på ett företag. Hon har flera gånger varit  på kortare besök i Kina, men har inte hunnit se så mycket av landet, berättade hon.

– Det är verkligen intressant att se den här föreställningen, se kulturen.

– Det var en hel del om himlen och om gott och ont. En av personerna dödades, antar jag, men det var ändå lyckligt eftersom han kom till himlen. Han var en bra person.

Hon sade att hon känner sig överväldigad av de färgstarka uppträdandena, att hon fått så många intryck att hon måste låta dem sjunka in lite. Hon gillade informationen som konferenciererna försåg publiken med mellan de olika numren.

Paret reflekterade över att Shen Yun inte har fått komma till Kina för att uppträda.

– Det är mycket märkligt. De borde verkligen vara stolta över denna kultur! Man vill inte att detta ska försvinna! sade Linda Menrik.

Tobias Menrik tycker att Shen Yuns föreställning rymmer mycket:
– 5000 år eller mer, man tar det bästa av dessa delar och försöker sammanställa det i denna underbara show!

Shen Yun Performing Arts har tre turnérande kompanier som samtidigt ger föreställningar på olika håll i världen.

Det finns fortfarande möjlighet att se årets föreställning på Cirkus i Stockholm den 26 och 27 april.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts mediapartner.