loadingPersonerna på bilden har inget med artikeln att göra. (Foto: AFP /Frederic J. Brown)
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. (Foto: AFP /Frederic J. Brown)
Utrikes

DDT används i bageriprodukter i Shaanxiprovinsen

Central News Agency

Vissa affärsägare som säljer bullar i Shaanxiprovinsen stoppar, enligt uppgift, DDT i degen för att bullarna ska smaka ”färskt”. Andra kemikalier tillsätts också för att förbättra bullarnas konsistens och utseende.

Enligt tidningen Huashangbao, berättade en bagare som man gett det fingerade namnet Li Shengli, hur han tillverkat och sålt bullar i många år, och att andra bagare lärt honom att använda blekmedel och andra kemikalier för att få ljusare bullar. Det billigaste sättet var att tillsätta brinnande svavel till mjölet.

– En klump i storleksordningen pingpongboll räcker till 2000 -3000 bullar, sade Li, som citerade en annan bageri – och butiksägare.

Li slutade nyligen baka bullar och säljer nu enbart nudlar. Han sade att när han tillverkade och sålde bullar klagade folk på att de inte var vita eller mjuka nog. Andra bageri – och butiksägare skrattade åt honom för att han använde ”föråldrad teknik”.

Li berättade:
– Jag var i en annan bageributik där jag såg ägaren doppa en ätpinne i en flaska DDT, ett insektbekämpningsmedel, för att sedan sticka den i mjölblandningen.

Li blev så förskräckt att han hoppade ur stolen och sade ”Vad gör du? Varför stoppar du gift i mjölet?” Ägaren skrattade och sade att DDT får bullarna att smaka ”färskt” och att två eller tre droppar inte kan skada folk.

Andra tillverkare säger att det bland annat tillsätts kemikalier för att öka storleken och förbättra konsistensen. Bullarna kan bli 50-100 procent större, men om man har i för mycket blir bullarna gummiaktiga och svårtuggade.

Enligt hälsoexperter kan de här tillsatserna av svavel, DDT, blekningsmedel och andra kemikalier ge lever- och njurskador och även leda till cancer när de intas som föda.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13971/

Mest lästa

Rekommenderat

loadingPersonerna på bilden har inget med artikeln att göra. (Foto: AFP /Frederic J. Brown)
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. (Foto: AFP /Frederic J. Brown)
Utrikes

DDT används i bageriprodukter i Shaanxiprovinsen

Central News Agency

Vissa affärsägare som säljer bullar i Shaanxiprovinsen stoppar, enligt uppgift, DDT i degen för att bullarna ska smaka ”färskt”. Andra kemikalier tillsätts också för att förbättra bullarnas konsistens och utseende.

Enligt tidningen Huashangbao, berättade en bagare som man gett det fingerade namnet Li Shengli, hur han tillverkat och sålt bullar i många år, och att andra bagare lärt honom att använda blekmedel och andra kemikalier för att få ljusare bullar. Det billigaste sättet var att tillsätta brinnande svavel till mjölet.

– En klump i storleksordningen pingpongboll räcker till 2000 -3000 bullar, sade Li, som citerade en annan bageri – och butiksägare.

Li slutade nyligen baka bullar och säljer nu enbart nudlar. Han sade att när han tillverkade och sålde bullar klagade folk på att de inte var vita eller mjuka nog. Andra bageri – och butiksägare skrattade åt honom för att han använde ”föråldrad teknik”.

Li berättade:
– Jag var i en annan bageributik där jag såg ägaren doppa en ätpinne i en flaska DDT, ett insektbekämpningsmedel, för att sedan sticka den i mjölblandningen.

Li blev så förskräckt att han hoppade ur stolen och sade ”Vad gör du? Varför stoppar du gift i mjölet?” Ägaren skrattade och sade att DDT får bullarna att smaka ”färskt” och att två eller tre droppar inte kan skada folk.

Andra tillverkare säger att det bland annat tillsätts kemikalier för att öka storleken och förbättra konsistensen. Bullarna kan bli 50-100 procent större, men om man har i för mycket blir bullarna gummiaktiga och svårtuggade.

Enligt hälsoexperter kan de här tillsatserna av svavel, DDT, blekningsmedel och andra kemikalier ge lever- och njurskador och även leda till cancer när de intas som föda.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13971/

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024