Därför lämnade jag kkp
Chen Younglin hoppade av kommunistpartiet och lämnade sitt arbete på Kinas konsulat i Australien när han läst Epoch Times Nio kommentarer om kommunistpartiet. (Foto: Epoch Times)


Från en direktinspelning av Chens tal vid ett kinesiskt möte i Melbourne.

Jag skulle vilja tacka Baimings kultursalong för att ha gett mig denna möjlighet att kommunicera med det lokala kinesiska samfundet. Efter att ha hoppat av kkp (kinesiska kommunistpartiet) hade jag inte någon möjlighet att prata med det kinesiska samfundet av flera anledningar, främst av säkerhetsskäl. Idag är jag här för att tala om mina tankar och min historia så att ni ska få klart för er vad för människa jag är. Men huruvida ni kan förstå mig är upp till er att avgöra.

När jag hade lämnat kkp tyckte många kineser att det jag gjorde hade viss inverkan på kinesers dagliga liv. Självklart såg människor även den påverkan det hade på australiensares liv. Det blev ett diskussionsämne i det vanliga samhället. Människor kritiserade också sättet som regeringen behandlade händelsen på. Kommentarer kom inte bara från det kinesiska samfundet, utan även från det vanliga australiensiska samhället. Hela det australiensiska samhället ägnade mycket uppmärksamhet åt de händelser som är kopplade till min offentliga redogörelse.

Många människor frågar mig om orsaken till att jag slutade på konsulatet. Många förstår inte varför jag slutade. De tror att jag slutade på konsulatet för att jag ville uppnå några personliga mål. Flera medier rapporterade att jag alltid hatat det kinesiska kommunistpartiet eftersom min far blev förföljd till döds. Om så varit fallet, varför lämnade jag inte kkp tidigare? Jag vill säga till alla att det har tagit lång tid för mig att identifiera de känslor jag har mot kkp, och att det tog en lång tid för dessa känslor att uppkomma. Likt ett frö som måste gro och sedan gradvis växa från ett litet träd till ett stort, så behövde känslorna inför de orättvisor som begåtts av kkp tid och en process för att nå mognad.

Jag är en vanlig person och föddes i en vanlig familj, så det är inte lätt för mig att ta ett sådant beslut. Det är inte så att jag inte tänkte över konsekvenserna av att lämna kkp eller att jag bara tyckte: ”Jag vill stanna i Australien, så jag kommer att lämna kkp.” Jag vet att det är många som slutar på de kinesiska konsulaten, men många av dem gav sig iväg till USA eftersom det är lättare för USA:s regering att acceptera dem. Deras situation är inte lika svår som min.

Min far torterades till döds av kkp

Jag vill börja med att prata om min barndom. Min mamma var lärare och min far var ursprungligen student på Qinghuauniversitetet. 1971, när min far åkte tillbaka hem på semester, skrev han ned en enkel vädjan med kalligrafi, helt enkelt eftersom han hade bra handstil. Han var inte emot kkp. Vädjan var gjord av andra. Men eftersom han skrev ned petitionen kidnappades han av bystyrelsen på vägen hem och hölls fängslad i ett trångt trapphus. De gav inte honom någonting att äta och slog honom regelbundet. Efter två veckor slog de honom till döds. Min fars död hade en stor inverkan på min familj. Vi förlorade stöd och stabilitet. Jag var bara tre år och hade två bröder och en syster. Min mor uppfostrade oss helt själv. Du kan föreställa dig hur hårt vårt liv var. På den tiden kunde en änka inte gifta om sig, så efter att min far gick bort levde vi i stora svårigheter. Likväl var min mor mycket bestämd. Hon uppmuntrade mig alltid att studera hårt så att min familj skulle kunna resa sig över en bybos liv, och vårt liv bli bättre. När jag var 12 år ville mina morföräldrar att jag skulle bli bonde. De sade att jag kunde jobba i arbetslaget och tjäna lite pengar. På så sätt kunde vårt liv bli lite bättre, åtminstone kunde vi skaffa maten som jag tjänade till. Men min mor sade att jag var duktig med studierna, så det spelade ingen roll hur hårt vårt liv blev, hon skulle låta mig studera istället för att bli bonde.

Min utbildning

Jag studerade alltid flitigt. När jag gick i gymnasiet var jag ofta bäst i klassen. 1985 blev jag antagen till den diplomatiska skolan efter antagningsprovet. Det blev en vändpunkt i mitt liv. Jag insåg att att jag skulle få ett stabilt jobb. Hur som helst så skulle jag inte behöva oroa mig över mitt leverne. När jag nu ser tillbaka på mitt förflutna förstår jag att om min mor inte hade insisterat på att jag skulle fortsätta mina studier trots att vi hade det tufft då, så skulle jag varit en bonde nu. Och jag skulle inte ha varit här för att träffa er. När jag studerade på den diplomatiska skolan kom jag i kontakt med många nya tankar och filosofier, speciellt västerländska filosofiska tankar från Sokrates och Platon till Rosseau. Efter att jag hade lärt mig om olika tankeskolor började jag fundera på orsakerna bakom min faders tortyrdöd under den stora Kulturrevolutionen.

Vittne till historien – demokratirörelsen på Himmelska fridens torg 1989

När demokratirörelsen på Himmelska fridens torg 1989 var på gång hade jag redan fått praktisk träning från det amerikanska radiobolaget NBC, och jobbade med dem. Fastän jag inte deltog i hela aktiviteten så tillbringade jag mycket tid på Himmelska fridens torg under demonstrationerna. Jag deltog i paraden och stödde demokratirörelsen. Jag var på Himmelska fridens torg natten den 3 juni. Jag bevittnade massakern. En av mina klasskamrater blev skjuten i lungtrakten. Doktorn bekräftade att kulan hade exploderat i hans kropp och han var allvarligt skadad. Det var tur att han slutligen räddades. Jag är bekant med hela situationen gällande demokratirörelsen.

På den tiden upplevde jag demokratirörelsen som vanlig student. Jag bevittnade det som verkligen hände. Efter det vände den kinesiska regeringen situationen till en ”politisk störning”. Jag vet att de gjorde våld på den historiska sanningen. Jag tog examen det året. På den tiden bad skolan alla elever att lämna in ett ”skrivet ångeruttalande.” Bara efter att ha skrivit ångeruttalandet kunde skolan ge oss examensdiplom. Min mamma hoppades att jag kunde jobba i Peking, så jag fortsatte studera internationella relationer i den diplomatiska skolan. Som ett resultat hade jag kvalifikationer att komma in på utrikesministeriet efter två år. Efter att jag hade kommit in på utrikesministeriet så jobbade jag på den kinesiska ambassaden i Fiji från 1994 till 1998. Jag fick jobbet i Sydney 2001. Jag jobbade där tills jag slutade på konsulatet i maj.

En själslig slav i systemet

Efter händelserna på Himmelska fridens torg 1989, började jag fundera på kkp. Jag kände att det var tröttsamt att leva under det systemet. Jag kände speciellt att jag inte hade någon själslig frihet. När jag fick min praktiska träning med NBC, tänkte jag att de här reportrarna verkligen var hängivna. De var villiga att arbeta. Men jag var inte fri när jag jobbade för utrikesdepartementet. Efter denna händelse startade centralregeringen en serie hjärntvättskampanjer. Först föreslog Deng Xiaoping ett motstånd mot liberaliseringen av kapitalistklassen. Sedan kom Jiang Zemins Tre tal och tre representationer.

Nu är det Hu Jintaos avancerade utbildnig av partimedlemmar. Det kallades ursprungligen för ”djupgående utbildning för att bibehålla den avancerade naturen för partimedlemmar.” Sedan bestämde sig kkp för att detta inte var något bra namn eftersom bara ett korrupt system eller individ behöver upprätthålla sitt arbete mot ”avancemang”. Därför ändrade de namnet till ”avancerad utbildning”. Efter att ha arbetat som ”insider” i 14 år på utrikesdepartementet, vet jag hur hela systemet fungerar. Jag har varit vittne till dess korruption och hur kkp kontrollerar människor, människors tankar och religioner. Efter 1949 vet vi att kkp utförde ett antal totalitära kampanjer, som alla var riktade mot oskyldiga människor. Försiktigt uppskattat har kkp tagit 35 miljoner människors liv. En vidare uppskattning är att troligen 80 miljoner har förlorat sina liv. När man pratar om så höga dödstal som 35 till 80 miljoner är det egentligen en ganska liten skillnad på de två siffrorna.

Ärlighet och medkänsla hos Falun Gong-utövare

Den främsta anledningen till att jag hoppade av kkp är min erfarenhet av att arbeta i Sydney de senaste fyra åren. Det viktigaste av allt är att jag sympatiserar med Falun Gong. Innan jag kom till Sydney hade jag lite kunskap om Falun Gong. Jag visste bara att kkp kallade det för en ond kult och sände på tv om många självmord som uppgavs vara utförda av människor som utövade Falun Gong. Människor i Kina tror alla på de historierna eftersom kkp aktivt påverkar den allmänna opinionen och gång på gång sänder sina historier på tv i Kina. Människor har inget annat val än att tro på dem, fastän många av dem i grund och botten är påhittade.

Jag hade kontakt med Falun Gong-utövare, eftersom jag tog hand om de “fem självständiga”: självständigheten för Taiwan, Tibet och Xinjiang, demokratirörelsen och Falun Gong. Dessa fem är anses vara farliga för kkp. Jag kontaktade och förstod Falun Gong alltmer under de fyra åren. Jag gjorde seriös forskning om Falun Gong och Li Hongzhis tal och teorier. Speciellt genom min kontakt med Falun Gong-utövare stötte jag på de två karaktärsdrag hos Falun Gong-utövare som mest imponerade på mig. Ett är ärlighet, det andra är medkänsla.

Om du frågar en Falun Gong-utövare, “Är du en Falun Gong-utövare?” så kommer han absolut att svara, ”Ja, det är jag.” Om han inte svarar, efter att du frågar honom två gånger till, om han fortfarande inte svarar, så är han ingen Falun Gong-utövare, eftersom Falun Gong-utövare inte ljuger. Detta imponerade på mig djupt. På grund av denna karaktär så tycker personalen på konsulatet att det är lätt att kontrollera Falun Gong-utövare och svartlista dem eftersom du inom en minut kan vara säker på om en person som ansöker om visum är en Falun Gong-utövare eller inte. Om han är det så kommer hans namn att sättas på en svart lista.

Den taktik som konsulatet hade var att konfiskera Falun Gong-utövares pass när de kom för att förlänga dem. Faktiskt är det lätt för dem att förlänga sina pass. De behöver bara skriva ett ångerutlåtande. En person som inte utövar Falun Gong kommer göra det. För att förlänga sitt pass, behöver han bara säga. ”Falun Gong är en … (förtalande ord borttaget) religion. De känner att de sviker sina samveten och principer om att tala sanning om de säger dessa ord.

Kkp:s förföljelse av Falun Gong-utövare

Falun Gong är  listat som en instabil faktor av kkp. De är strikt förbjudna att komma in i Kina under ”känsliga” tider som när Folkkongressen har konferens, under kkp-kongress eller den 1 oktober.

Under min tid på det kinesiska konsulatet i Sydney inspekterade två ställföreträdande chefer från de centrala 610-byrån vårt arbete mot Falun Gong på den kinesiska ambassaden i Australien och Nya Zeeland. Vid slutet av 2003, talade Yuan Ying till oss om situationen för Falun Gong-utövare i Kina. Han sade att det var ungefär 60 000 Falun Gong-utövare i Kina; hälften i arbetsläger och den andra hälften övervakades strikt. Den andre tjänstemannen från 610-byrån kom till konsulatet år 2002. Vid den tiden sade han att striden mot Falun Gong i Kina inte gick bra. Varje dag visade sig hundratals Falun Gong-utövare på Himmelska fridens torg för att protestera, och så klart väntade polisen där för att arrestera dem. Wang sade att han inte kunde förstå sig på Falun Gong-utövare. De var alla väldigt fredliga. När polisen bad dem att gå på bussen följde de flesta med. Men den kinesiska regeringen kände att de hade tappat ansiktet eftersom det var så många Falun Gong-utövare som gick till Himmelska fridens torg. Att gå till Himmelska fridens torg är ett väldigt känsligt ämne.

Då jag var sympatiskt inställd till Falun Gong när jag arbetade på det kinesiska konsulatet i Syndey var jag ganska slapp med att utföra kkp:s kampanj mot Falun Gong. Kkp:s centrala regerinspolicy var ”Kämpa aktivt mot Falun Gong inom varje område och få stöd och sympati från allmänheten.” Denna policy krävde av oss att ha en strategi mot varje Falun Gong-aktivitet som hölls, inkluderat protesterna framför konsulatet. Vi hade en plan att låta utomlandsboende kineser hålla protester mot Falun Gong, men denna plan togs sedan bort. Vi kände att en motdemonstration framför det kinesiska konsulatet inte passade, eftersom det skulle vara oklart vem motdemonstrationen var mot. Vi gjorde många liknande planer och startade även förberedelser för dem.

Förutom det deltog Falun Gong-utövare ofta i aktiviteter som genomfördes av kommuner eller regeringen och ansökte om plats för dessa aktiviteter. Före 2002 var Falun Gong inte alls emot den kinesiska regimen. Men responsen från konsulatet angående Falun Gong-aktiviteter var ganska tuff. Till exemepl om Falun Gong hyrde en del av en park, krävde vi av Sydney Port Corporatione som skötte parken, att begränsa Falun Gong-aktiviteterna.

Det har gått med än sex år sedan förföljelsen startade 1999. Jag förstår mycket väl varför Falun Gong-utövare ökade deras aktiviteter mot kkp. De var överhuvudtaget inte emot kkp från början. Ingen har obegränsat med tålamod. Hur många sex-års perioder har en människa i sitt liv? Det var lätt för mig att förstå Falun Gong. Före 2001 samlade det kinesiska generalkonsulatet en lista på ungefär 800 Falun Gong-utövares namn. Vi kallade det för en svart lista. Om vi kom på att någon av dessa människor med sitt namn på svarta listan ansökte om visum eller passförlängning kallade vi in den personen för ett kort samtal och kunde lätt bestämma om den var Falun Gong-utövare. Om det var så dokumenterades all information om personens pass och skickades till kinesiska gränsbyråer runt om i världen. På det sättet skulle denna person vara en del av en större lista och inte längre tillåtas komma in i Kina.

Den stora listan var sammansatt av den Allmänna kinesiska säkerhetsbyrån och Byrån för nationell säkerhet. Var och en av dem har sina egna kanaler. För närvarande är Falun Gong den viktigaste angelägenheten för kkp, den som förmodas påverka den sociala stabiliteten. Alla regeringsdepartemet samarbetar intimt när det gäller detta och alla hoppas att göra bra ifrån sig i utbyte mot befordran och belöningar.

Fly från kkp:s kontroll och återfå samvetets frihet

En del människor frågar mig varför jag väntade till slutet av min anställning med att hoppa av från det kinesiska konsulatet. För att vara ärlig så hade jag inte modet i början. Annars skulle jag mer aktivt deltagit i studentrörelsen den 4 juni. På grund av omtanke för familjen och mina mänskliga instinkter när det gäller dödshot kunde jag inte göra det. Det finns många människor som jag inom den kinesiska regeringen och de följer bara med strömmen. Vid slutet av min anställning insåg jag plötsligt att min efterföljare skulle lägga märke till många saker som jag gjort och skulle rapportera mig till kkp.

Jag har alltid känt sympati för Falun Gong-utövare, så jag tog bort en svart lista på ungeför 800 Falun Gong-utövare. Vi hade bara deras namn och den Allmänna säkerhetsbyrån skulle ha behövt verifiera alla detaljer innan de förde upp dem på den globala listan. Men jag kunde inte göra något för de 120 Falun Gong-utövare som redan var på den globala listan. När jag lämnade konsulatet tog jag allt Falun Gong-relaterat material med mig.

Det tog mig en lång tid att göra detta val, efter att ha värderat alla faktorer noggrant. All den konsulära information som jag avslöjade var relaterad till Falun Gong, mänskliga rättigheter och demokratirörelser, och jag hoppas att det jag gjorde kommer att hjälpa till med att stoppa kkp från att förfölja dessa människor. Jag förnekar själv kkp och känner en lättnad över att göra det.

Jag lämnade det kinesiska konsulatet för att söka andlig befrielse och frihet för samvetet, och jag hoppas att jag kan börja ett nytt liv. Jag hoppas också att det jag gjorde kommer att väcka fler människor som har ett samvete och som är inom kkp:s system att fly från kkp:s försök att dominera deras själ.

Tusen kkp-spioner

Jag vill ta den här möjligheten att ge några förklaringar om saker som rör Australien. Kkp har ett tusen spioner och informatörer i Australien. Det är ett faktum, fastän kkp aldrig kommer att erkänna det.

Kkp hittade mig snabbt efter jag hade hoppat av från det kinesiska konsulatet. Jag märkte att det finns en professionell spion inom det australiensiska konsulatet. De talade inte med mig. Istället ville de observera vem jag kontaktade. Jag klev fram den 4 juli och avslöjade att kkp har ett tusen spioner och informatörer i Australien. Faktum är att den australiensiska underrättelsetjänsten bekräftade att det finns många kkp-spioner i Australien.

Många människor trodde att jag menade att alla spioner finns inom de kinesiska grupperna. Så är inte fallet. Det finns även kkp-spioner inom den australiensiska regeringen. Det uppdrag som kkp-spioner har skiljer sig från de som spioner i andra länder har. Huvuduppdraget för kkp-spioner är att övervaka aktiviteter inom grupper som sätter sig emot kkp, speciellt demokratiaktivister. Dessutom, som jag nämnde när jag träffade Sidneys kinesiska organisationer, så vill kkp kontrollera utlandskinesers tankar och själar. De manipulerar utlandskineser och ingjuter hat bland oss. Det finns kkp-informatörer bland människor som har nära kontakt med konsulatet.

En ledare bland kineserna i Australien berättade för mig att han hade med det kinesiska konsulatet att göra på grund av rädsla för att om han inte gjorde som kkp ville, så skulle konsulatet orsaka problem när han och andra kinesiska personer ansökte om kinesiskt visum. Jag förstår mycket väl hans rädsla, eftersom kkp alltid försöker kontrollera kinesiska människor, speciellt rädda utlandskineser. Efter många generationer med hjärntvätt av kkp, är många människor, inklusive mig, mycket rädda för partiet. Men inte alla som har med kkp att göra är en spion eller informatör, så dra inte alla över en kam.

Jag tror att många utlandskineser är patriotiska. Jag är också patriotisk. Men jag är emot kkp och emot kkp:s förföljelse av kinesiska människor. Det är väldigt sorgligt att kkp kontrollerar viljan hos så många utomlandsboende kineser och att många människor gör saker mot sin egen vilja under kkp:s kontroll. Kkp använder ekonomiska och finansiella fördelar som lockelser och hetsar nationalismen, vilket medför att de skapar misstänksamhet bland kineser fast de hävdar att de förspråkar samarbete. Detta är metoder som kkp använder för att underkuva människor och krossa deras själar.

Läs de nio kommentarerna om kommunistpartiet

Jag hoppas att alla kinesiska människor kan fly från kkp:s kontroll så som jag har gjort. Jag hoppas att fler människor kan återfå sina goda samveten. Kkp:s system är helt korrupt; det finns inget hopp om att det kan ändras till det bättre. När finansiella fördelar är kopplat till politisk makt så finns det inget hopp om att kkp ska bli mer demokratiskt. Istället har varje politisk reform varit för att stärka kkp:s kontroll. Det hävdas att kkp har rört sig mot demokratiska värderingar sedan 1949, men ser vi demokrati i Kina? Efter 1989 hävdade kkp ännu en gång att de byggde ett demokratiskt samhälle med socialistisk karaktär, men var kan du se hoppet för demokratin? Allt dettta är kkp:s lögner.

Innan jag hoppade av från konsulatet, läste jag Epoch Times Nio kommenterer om kommunistpartiet. Detta är den enda bok som helt och hållet exponerar kkp:s sanna natur. Som jag sade i USA, kkp är en ulv i fårakläder. Det kommer inte ens att spotta ut ett enda ben när det har svalt människorna. Det har till och med tvingat alla att säga att det är en bra varg som äter människor. Jag råder alla kinesiska människor att läsa de Nio kommentarerna.

http://english.epochtimes.com/news/5-8-31/31793.html