Dansprofessor: "Danserna och rörelserna i Shen Yun är besjälade"
Jeong So Young, professor vid dansavdelningen, Chungnam University. (Jeong So Young)


När det New York-baserade kompaniet Shen Yun Performing Arts gav sin sista föreställning vid Citizen Center Grand Auditorium i Daegu, Sydkorea, fanns Jeong So Young i publiken. Hon är professor vid Avdelningen för dans, Chungnam University. Hon berömde showen.

– Showen är verkligen perfekt. Koreografen är fantastisk. Det skulle vara underbart om Shen Yun kunde uppträda i Korea 365 dagar om år. Jag är rörd, glad och lycklig för att showen var så underbar, sade Jeong.
 
Under pausen berättade hon för reportern vad som berörde henne.

– Otroligt! Danserna i föreställningen är som i himlen. Budskapet i showen är mycket bra. När vi tittar på dans bör vi titta på det budskap som dansen förmedlar. Alla nummer i Shen Yun är utmärkta. Shen Yun uttrycker processen från att vara förföljd till att bli fri på ett enastående sätt, sade Jeong.

Hon nämnde att en jordbävning inträffade för några dagar sedan. Med det menade hon att vi inte kan förhindra naturkatastrofer. De kommer att fortsätta hända.

– Det romerska riket föll när människans moral sjönk, säger Jeong.

Jeong betonade att det viktigaste för människan är andlighet. Den rättfärdiga tanken är för en koreograf viktigare än skickligheten i dans. Koreografen bör ha rättfärdiga känslor för att kunna skapa upprätt kultur.

Hon tror att budskapet i showen är till för att påminna oss om att leva med ett gott hjärta. Hon tror att det mest angelägna för en människa är att leva ett hederligt liv. Hon hoppas att alla människor kan se föreställningen.

– Jag tror att dansarna i Shen Yun är så perfekta att de kan ta fram det goda i människan, säger hon.

Den kinesiska dansen och den västerländska dansen kan båda spegla människans inre värld, men dansen i Shen Yun förmedlar världens inre själ. Artisternas varje rörelse och varje cell är besjälad.

– Det mesta av konsten fokuserar på tankar och känslor … Danserna och rörelserna i Shen Yun däremot är besjälade. Så föreställningen för med sig mycket godhet. Den ger människor en inre frid och gör dem mycket lyckliga. Jag är på mycket gott humör just nu. Det känns som om jag precis kom tillbaka från himlen, säger hon glatt.

Hon berömde också musiken och bakgrundsprojektionerna.

– Bakgrunden matchar föreställningen helt. Varje föreställning borde ackompanjeras av live-musik. Det är ren konst. Musiken i Shen Yun är mycket bra, säger hon.

Jeong som tidigare har sett Miao-folkets dans, berömde Shen Yun artisterna i Miao-dansen och sade att de porträtterade dansen utomordentligt väl. Artisternas ansiktsuttryck var mycket vänliga. Som helhet betraktat såg det precis ut som om en vänlig person dansade. Artisterna gjorde ett fantastiskt arbete när de dansade synkront, menade hon.

Hon anser att artisternas förenade hjärtan är viktigare än skönheten själv, det vill säga, att man har samma mål, vilket är mycket svårt. Hon märkte att alla dansarna i Shen Yun hade samma uttryck i ögonen.

– Om första halvan av showen var en otrolig föreställning, så kan den andra hälften kallas för en föreställning full av livlighet, sade hon efter showen.

– Dansföreställningen är verkligen enastående. Särskilt var de manliga dansarnas ögon fulla av liv. Jag berördes verkligen djupt av föreställningen, säger hon.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

se.shenyunperformingarts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30673/

Originalartikeln på kinesiska: http://epochtimes.com/gb/10/3/2/n2832346.htm