Danslärare rördes till tårar under Divine Performing Arts


Feng Huijuan, lärare i folkdans som är vd för New Classical Artistic Dance i Taidong, Taiwan, rördes till tårar efter att ha sett Divine Performing Arts föreställning i Tainan den 1 mars.

– Divine Performing Arts berörde mig verkligen. Jag rördes inte bara till tårar, jag grät verkligen. Den ena historiska berättelsen efter den andra presenterades sanningsenligt för mig och det är något som inte kan ses någon annanstans, sade Feng.

– Dansarna är alla mycket duktiga. De verkar ha mycket inre kraft som berör människor. Att se Shen Yun vidgade verkligen min föreställningsvärld.

Hon kände att fastän Taiwan har en fem tusenårig historia av kinesisk kultur och känner till alla berättelser, så har de inte gjort tillräckligt för att gynna eller gjort reklam för traditionell konst.

Feng sade att Divine Performing Arts omvandlade dem och berättade bra och rörande berättelser.

– Jag kände att det fanns djup i dem som inte går att förklara.

– Bakgrunden var som en verklig scen. Dansarnas rörelser var mycket eleganta och perfekta; jag kunde se att de hade fått mycket hård och strikt undervisning. Allt det är mycket viktiga kvaliteter hos en bra dansare.

Feng deltog inte på World Tournament of Chinese Dances, som sponsrades av New Tang Dynasty TV förra året, för hon hade för mycket att göra. Hon ångrade sig mycket när hennes klasskamrater berättade sina upplevelser från att ha deltagit i tävlingen. Hon kände att det skulle ha varit en mycket värdefull erfarenhet och hoppas kunna delta i framtiden.

För information om kommande Divine Performing Arts föreställningar, vänligen besök: www.DivinePerformingArts.org.
http://en.epochtimes.com/features/dpa2008/

Artikel översatt från engelsk version