Danslärare lovordar Chinese Spectacular
Finalscenen för Spectacular i Milano . (Foto: Jan Jekielek/ Epoch Times)


Premiärkvällens föreställning av Divine Performing Arts Chinese Spectacular attraherade många Milanobor vid Allianz Theatrern. I spänd förväntan var de inför kvällens magnifika föreställning med traditionell kinesisk kultur och konst.

Elisa Busani från Milano, tillsammans med fem andra kollegor i magdans och Polyneisisk dans, kom för att se föreställningen. De arbetar alla som danslärare vid Dansskolan Club Magica som har över 400 elever från hela Italien.

Busani sade att hon är djupt intresserad av dans, speciellt etniska danser. I Spectacular uppskattade hon speciellt numret ”Havsnymfer”.

– Jag gillade nummret med vattennymferna. Jag tyckte väldigt mycket om det; silkesvågorna, färgerna och tygerna, säger Busani.

Serena Ornagi
är också en av lärarna vid dansskolan som är mycket imponerad.

-Jag tycker det är fantastiskt. Jag gillade berättelserna och trummorna. Och kopparna… säger hon, refererande till den ”Mongoliska skåldansen”. Hon uppskattade speciellt ”Tanghovets trumslagare” och ”Segertrummorna”.

Club Magica har varit verksamma sedan 1984 och det finns nu två skolor som har etnisk dans som specialité. I sommar kommer de att sätta upp en föreställning på Milanos berömda Teatro Carcano.

Silvia Ghedy, som är en av drivkrafterna bakom Club Magica, har omfattande utbildningar inom olika dansstilar. Hon har varit lärare och koreograf vid skolan sedan 1991.

– Vi kommer att
ha en föreställning i Milano i juli och ni är mycket välkomna. Jag gillade koreografin, speciellt handrörelserna hos dansarna och musiken, säger Ghedy.

Skolan har bevakats av landets ledande dagspress och nationella TV-kanaler, och har också erhållit internationell publicitet i Japan och Tyskland.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-16/69261.html