Danska attentatsmannen skjuten till döds
Mordet på Krudttønden kafé på Oesterbro är med all sannolikhet en terroristattack, anser Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). (Foto: AFP/Getty Images)


Den man som misstänks för att ha utfört attackerna mot ett kulturcenter och en synagoga i Köpenhamn i lördags dödades på söndagsmorgonen av dansk polis.

Vid femtiden på morgonen hade polisen spårat mannen till en adress i Norrebro där skottväxling utbröt och mannen sköts till döds av polisen, rapporterar Svt.

I attacken mot kulturcentret dödades en person och tre poliser skadades. Vid den andra attacken utanför synagogan dödades en judisk man och två poliser skadades lindrigt.

– Vi utgår från att det är samme gärningsman bakom båda attackerna och att det är den man som sköts ihjäl av polisen i morse, sade polischefen Torben Molgaard på en presskonferens i morse, skriver nyhetsbyrån BBC.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt sade att det var ”en mycket sorglig morgon” och hon beskrev attackerna som ett cyniskt terrordåd mot Danmark. Hon sade också att hon var lättad över att polisen fått tag på den trolige gärningsmannen.