Dansk koregraf: Fantastiskt att få en bättre inblick i kinesisk kultur”
Peter Stokkebroe, dansare och koreograf såg Shen Yun Performing Arts Touring Company show i Århus, Danmark. (The Epoch Times)


Peter Stokkebroe är en professionell ballroomdansare och har vunnit flera prestigefyllda danstävlingar. Han har bland annat blivit världs- och europamästare. I sitt yrke reser Peter Stokkebroe runt om i världen och har även varit i Kina. Han uppskattade att få lära sig om den kinesiska kulturen genom Shen Yuns föreställning.

– Det har varit fantastiskt att få en bättre inblick i kinesisk kultur genom denna underbara show, sade han.

Shen Yun Performing Arts visar klassisk kinesisk dans, och traditionella former av folkliga danser. Peter Stokkebroe var intresserad av att se dansarnas kompetens och konstnärliga nivå.

– Eftersom jag själv är dansare, ser jag på danserna och dansarna. Jag var mycket imponerad av deras kapacitet, de tekniska färdigheterna och precisionen. Naturligtvis är detta något som fascinerar mig, och jag måste också säga, skönheten i alla kostymer och färgrikedomen, var mycket imponerande, sade Peter Stokkebroe.

Han var särskilt tagen av dansen Orubblig övertygelse. Enligt programmet är den här dansen en modern berättelse om en ensam man på Himmelska fridens torg, som håller upp en banderoll som säger ”Falun Dafa är bra.” Med dessa ord uttrycker han sitt motstånd mot regimens förföljelse av hans tro. Hans orubbliga övertygelse inspirerar gudomliga varelser att komma till hans hjälp.

– Det som imponerar på mig mest är den solodansen med gentlemannen i slutet. Han som togs som gisslan, tagen av regeringen för sin tro. Det var en mycket beundransvärd dans, och jag älskar att se hans soloarbete. Och när allt läggs samman blir det en vacker show.

Peter Stokkebroe uppskattade hängivenheten hos artisterna och det gedigna arbetet bakom showen.

– Absolut hög klass. Vackra teknikaliteter, och jag kan se hur många timmar av hårt arbete som har lagts ned på det. Jag vet det själv och det är vackert att se den disciplin och träning som ligger bakom för att kunna presentera ett så vackert resultat.

Shen Yun Performing Arts vill återuppliva den sanna, femtusen år gamla konstnärliga och traditionella kulturen i Kina och samtidigt ge en upplevelse av sublim skönhet, som beskrivs på företagets hemsida.

– Jag tycker att showen är ett fantastiskt uttryck av kinesisk kultur och ger mig en mycket bättre inblick i mina kinesiska kollegors arbete, så jag tycker att det är ett vackert. Absolut.

Stokkebroe sade att han skulle rekommendera showen för sina vänner och andra som ännu inte har kunnat se den.

– Jag kommer att rekommendera den. Jag tycker det är mycket imponerande, det är vacker dans och en föreställning av hög kvalitet.

NTDTV rapporterade.

Shen Yun Performing Arts Touring Company kommer att ha sin nästa show i Stockholm 5-6 april, och sedan Linköping, 8 april.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/32709