Danser fulla av hängivenhet och disciplin
Snel: "Det var en unik upplevelse" (Foto: The Epoch Times)


Makarna Snel befann sig i publiken på den första av tre föreställningar spelade av New York-baserade Shen Yun Performing Arts i Amsterdam fredagen den 17 april.

Snel, nyligen pensionerad, arbetade tidigare som biträdande avdelningschef för ett rederi som omfattar 40 organisationer, bland dem också en lokal organisation. Båda njöt av föreställningen så mycket att de skulle skicka sin son och svärdotter till nästa dags föreställning.

Makarna har tidigare sett många kinesiska föreställningar, men denna imponerade särskilt på dem.

– Det var verkligen en speciell upplevelse. Man kan inte se något sådant här i Nederländerna, holländska danser är helt olika. De kinesiska danserna har verkligen sin egen särprägel. Dansarna uppträdde med total hängivelse. Så många dansare på scenen och alla var förenade i dansen. Detta kräver mycket disciplin. Koreografin är bra också, sade Snel.

Snel och hans hustru beundrar det asiatiska. De har köpt kinesiska möbler och fru Snel har tränat Tai Chi under ganska lång tid. De har inte varit i Kina, men genom denna föreställning har de förvärvat en djupare inblick i den kinesiska kulturen. 

– Jag tyckte att alla numren verkligen var fantastiska. Speciellt i det sista numret före pausen (De snötäckta bergens dans). Helt enkelt fantastiskt, sade fru Snel.

Hon tyckte också mycket om den kinesiska musiken. 

– Jag kunde verkligen slappna av under musiken, sade hon.

Paret visste att showen inte kunde genomföras i Kina. 

– En totalitär regim tillåter inte sådana föreställningar. Det stod klart för mig att denna grupp består av kineser som bor utomlands, som inte är under regimens kontroll, sade Snel. 

– Dessa artister är väldigt modiga, tillade hans fru

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Perfroming Arts 2009 värdsturné. För mer information besök www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt av: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15588/