Dansare: "Vi har den gudomliga världen med oss till vår hjälp"
Anne-Christine Olsson Behr med dottern Isabelle Behr och väninnan Elisabeth Lindborg på Cirkus. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)


Elisabeth Lindborg har tidigare år sett Shen Yun Performing Arts. I år tog hon med sig väninnan Anne-Christine Olsson Behr med dottern Isabelle för att se den nya uppsättningen.

– Den är väldig speciell, jättefin. Det är skönhet och har med den andliga biten som jag tycker är fin. Och så tar den upp förföljelsen, det är bra.

Med förföljelsen avser Elisabeth Lindborg den förföljelse som fortfarande efter nästan tolv år pågår mot Falun Dafa-utövare i Kina. I en programpunkt som heter Ångrar ingenting, faller en son offer för polisens våld. Modern sörjer och på den stora bakgrundsskärmen visas en scen där himlen öppnar sig.

Det här kan Anne-Christine Olsson Behr inte begripa sig på, att Falun Dafa-utövarna har det så illa i Kina för sin tros skull.

– Illustrationen med himmelsfärden var så stark, med kontakten mellan den gudomliga världen och oss, att vi har den med oss till vår hjälp. Det var så starkt att få veta att fler tror på det, på allvar.

Om själva föreställningen som helhet, säger hon:

– Jag blev väldigt berörd av den, av all den här goda kraften som finns i den av både skönhet och skicklighet.

Hennes dotter Isabelle tycker att kompisen Julia borde se föreställningen, då hon kommer från Japan och ”det är nästan där borta” i Kina.

Mamma Anne-Christine är Montessorilärare och dansare och hon har en dröm om Shen Yuns dansföreställning: Att det ska finnas fler av föreställningarna, i vardagen, i förskolan och uppåt, och även i samhället eftersom de uttrycker en längtan till ett annat godare liv.

Hon anser att ungdomar nuförtiden har svårt att ta till sig goda värderingar, men att det är något Shen Yun-föreställningen skulle kunna öppna upp för och förändra.

Anne-Christine kommer tillbaka till dansen och säger livligt:

– Jag måste hem och öva på att snurra. Jag är helt fascinerad. Att få till en början, en glimt, jag har ingen aning  om hur de gör en snurr, jag har aldrig sett något liknande.

Men Anne-Christine vill inte vänta, hon börjar träna på snurren direkt i foajén på Cirkus.

Shen Yun Performing Arts har tre turnérande kompanier som samtidigt ger föreställningar på olika håll i världen.
Det finns fortfarande möjlighet att se årets föreställning på Cirkus i Stockholm den 26 och 27 april.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts mediapartner.