Dansare från Feitian vann kinesisk danstävling i New York
Michelle Ren från Fei Tian Academy of the Arts vann första priset i damernas klass. (Foto: The Epoch Times/ Ma Youzhi)


Den 8 juli avslutades den internationella danstävlingen, International Chinese Classical Dance Competition, i New York efter tre dagars hårda tävlingar. Den av publiken mycket uppskattade vinnaren bland damerna blev Michelle Ren, från Fei Tian Academy of Arts.

– Hon har nått en mycket hög nivå inom dans och hon förstår den inre betydelsen hos den klassiska kinesiska dansen, har en förmåga att uttrycka det och ett fullständigt grepp om rytmen i dansen. Micheller Ren är en enastående dansare. Jag såg att publiken älskade henne sade Chen Lili, en dansare från Taiwan.

 Lärare Shen Yan sade att hon älskade Michelle Ren mest av alla tävlanden.

– I Lotusdansen var hon så elegant och graciös. Hon gav liv till lotusblommans renhet och ädelhet.

Feng Fan, en annan vinnare i tävlingen, sade att hon beundrade Michelle Ren och ville vara lik henne. Hon var glad över att ha haft möjligheten att se Ren dansa.

En dam i publiken, Kaixi Wu tyckte mest om Lotusdansen:

– Inte bara för att dansaren var fantastisk utan även för att dansen gav mig ett djupt intryck, fick mig att se det heliga hos en lotusblomma som kommer upp ur smutsen så ren och vacker. Jag och min familj blev alla mycket berörda av dansen.

Efter att ha vunnit damernas tävling sade Ren:

– Jag är mycket glad över att ha deltagit i den här danstävlingen och hänförd över att se så många deltagare från hela världen. Det har inte varit lätt för oss att samlas så vi borde dela med oss och dra lärdom från våra olika skickligheter.


Michelle Ren utför sitt program under tävlingen, International Chinese Classical Dance Competition i New York. (Foto: The Epoch Times/ Ji Yuan)

Michelle Ren utför sitt program under tävlingen, International Chinese Classical Dance Competition i New York. (Foto: The Epoch Times/ Ji Yuan)

Ren föddes i Liaoningprovinsen i nordöstra Kina och började träna som konstgymnast vid sex årsålder. 1997 vann hon ett mästerskap i ungdomsklassen på tävlingen Liaoning Taoli Cup Dance Competition och fem år senare kom hon på tredje plats i en nationell tävling, National Competition for Popular Culture Award, som sponsrades av Kinas kulturministerium.

När Ren var i Kina deltog hon ofta i stora föreställningar antingen som huvuddansare eller solodansare. Hon har undervisat och gett föreställningar ända sedan hon kom till USA. Dansgruppen som hon ledde vann första priset på Showstopper, en danstävling som hölls i Kalifornien 2004 och Ren vann mästerskapet för lärare vid samma tillfälle.

Ren var tacksam för att New Tang Dynasty Television (NTDTV) organiserade den här internationella tävlingen för kinesisk dans.

– Den här tävlingen var inte lik någon annan – dess omfattning var global. NTDTV höll den med avsikt att föra fram den rena, traditionella kinesiska kulturen vad gäller både den inre betydelsen och skickligheten. De tekniska färdigheterna är inte det enda som är viktigt. Vad som ligger i det innersta djupet räknas ännu mer, sade Ren.

Översatt från originalartikel på engelska.