Dansare bjöd med 14 vänner till Shen Yun
Cindy Doumani (tredje från höger) och Randy Soard (till vänster) och 14 vänner efter att de sett Shen Yun Performing Arts föreställning på The Smith Center for the Performing Arts i Las Vegas. (Foto: Albert Roman/Epoch Times)


För fjärde året i rad såg Cindy Doumani Shen Yun Performing Arts. Den här gången bjöd hon med 14 av sina bästa vänner så de skulle få se den klassiska kinesiska föreställningen.

– Jag älskar föreställningen. Jag tycker den är så bra att jag köpte 14 biljetter och bjöd med alla mina vänner, så jag kunde dela upplevelsen med dem, sade Cindy Doumani.

– Den är så förfinad, överjordisk och eterisk. Danserna och precisionen är helt underbar.

Cindy Doumani var tidigare dansare i Las Vegas. För närvarande leder hon The Liberace Foundation for the Creative and Performing Arts.

Cindy Doumani (Med tillstånd av NTD Televison)

Cindy Doumani (Med tillstånd av NTD Televison)

Dans har alltid varit en passion för Cindy Doumani, och hon vet hur mycket arbete som krävs för att utveckla sådan skicklighet och precision.

– Jag uppskattar verkligen dansen. Jag har varit showartist här tidigare och brukade dansa flamenco, tahitisk, arabisk och hawaiiansk dans.

– Jag tror att de måste öva varje dag, och jag tror att de gör det. Precisionen är så imponerande, sade hon.

Efter ett halvårs turnerande och uppträdande i 20 länder och 100 städer, börjar artisterna i Shen Yun direkt att träna in nästa års världsturné med helt nya nummer.

– Jag ser något nytt varje gång, men det är ändå lika vackert. Jag blev mycket imponerad. Den här gången satt jag på första raden, vilket jag verkligen uppskattade, eftersom jag kunde se orkestern också.

Att sitta så nära scenen blev en ny upplevelse.

– Jag kunde riktigt se dramatiken och känslorna i deras ansikten. Flickorna är så vackra och de manliga dansarna är underbara. Jag uppskattade det verkligen.

Klassisk kinesisk dans är också ett mycket bra sätt att visa fram och berätta gamla legender. Shen Yun skriver på sin hemsida: ”Kinas djupa kulturtraditioner inryms i klassisk kinesisk dans, så dess rörelser kan bli mycket uttrycksfulla, och personligheter och karaktärernas känslor kan porträtteras med enastående tydlighet”.

– Jag älskar berättandet. Det är så eteriskt, och jag fick ett budskap: alla borde be för alla i Kina och i hela världen.

Cindy Doumani fick också syn på andra saker i kvällens framträdanden. Där fanns budskap om frihet och mänskliga rättigheter.

– Den oändliga själen, kraften som är allas vårt ursprung. Jag uppfattade budskapet, och det är väldigt fint. Jag hoppas alla kan uppfatta det.

– Jag kommer att komma tillbaka nästa år. Jag älskar det gamla Kina och den gamla kulturen, sade hon.

Så fort föreställningen i Las Vegas var slut, den 23 januari, såg Cindy Doumani redan fram emot nästa års turné, och började göra upp planer för vilka hon ska ta med till 2017 års föreställning.

– Jag har tagit med en av mina söner och min sonson och jag vill ta med … jag har sex barnbarn och nästa år är jag här igen.

”Alla borde se den”

J94A0151-1-580x326

Barbara Winters (Med tillstånd av NTD Televison)

Bland Cindy Doumanis gäster fanns Barbara Winters. För henne var det första gången hon såg Shen Yun, men det kommer inte att bli den sista.

– Jag kommer att gå och se den varje år de kommer, och förhoppningsvis kommer de tillbaka många gånger, sade hon.

Barbara Winters hade velat se Shen Yun ett tag när hon fick biljetten.

– Det är magnifikt, måste jag säga. Färgerna, kreativiteten och precisionen, den är verkligen något särskilt. Alla borde få se den, sade hon.

Kvällens föreställning gav Barbara Winters några viktiga tankeställare.

– Jag förstod hur viktigt det är att bryta sig loss från förtryck. Att kunna göra sin röst hörd, vara en andlig person med egna värderingar och att det får vara en del av livet utan att man blir förtryckt.

För närvarande kan inte Shen Yun sättas upp i Kina. År 1999 startade en storskalig förföljelse av den andliga metoden Falun Dafa som grundar sig på buddhistiska och daoistiska principer. Kommunistpartiets ateistiska och förtryckande regim skräms av yttrandefrihet, andlighet konst och kultur.

– För mig är kreativitet att ”tänka utanför boxen”. När fantasin får flöda och man ser saker i ett annat ljus, i en annan dimension, utforskar och låter det växa. Det är förbluffande hur mycket man har gjort så i den här föreställningen, sade Barbara Winters.

”Jag hoppas de kommer tillbaka många gånger”

J94A0151-2-580x323

Marilyn Faye-O´Leary (Med tillstånd av NTD Televison)

Marilyn Faye-O´Leary är en annan väninna som bjöds på en biljett. Hon är klassisk sångerska som har framfört både opera och musikal. Hon har uppträtt på Broadway, med storheter som Dean Martin och Bob Hope. Nu arbetar hon som sångpedagog.

Med sin stora erfarenhet blev hon väldigt imponerad av Shen Yuns artister.

– De är anmärkningsvärt disciplinerade. Scendräkterna var magnifika, och koreografin var helt fantastisk. Det var verkligen enastående.

Som kristen tyckte Marilyn Faye-O´Leary också att värderingarna som Shen Yun visar i sina nummer är mycket bra, särskilt för unga människor.

– Låt ungdomarna se det här, och exponeras för något annat än hårdrock, rap och sådana saker. Det är ju inte det enda som finns, sade hon.

Rapportering av NTD Television och Cheryl Casati

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen.

Shen Yuns Europaturné 2016 börjar med föreställningar i Genève i Schweiz 25 – 28 februari, och kommer till danska Århus 12 – 13 april.

För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.