Dagens Kina påminner australisk parlamentsledamot om Nazityskland
Chris Bowen, parlamentsledamot för Labpurpartiet i Australien. (Foto: Epoch Times)


En australisk parlamentsledamot drog paralleller mellan Nazityskland och det kinesiska kommunistpartiets regim efter publicerandet av en oberoende rapport om dödande av Falun Gong-utövare för deras kroppars organ.

Chris Bowen, Labourpartiets parlamentsledamot för västra Sydneys valdistrikt, Fairfield sade nyligen till den kinesiskpråkiga tv-stationen NTDTV att människor under 1930- och 1940-talen inte kunde ta till sig de tidiga rapporterna om massmord av judar eftersom det var bortom människors begreppsvärld och helt ofattbart för många människor.

– Folk trodde inte på rapporterna som kom ut från Tyskland eftersom de inte kunde tro att en människa var förmögen att göra sådana saker mot en annan människa och jag tror att det är det vi står inför när det gäller situationen i Kina, sade Bowen och fortsatte:

– Jag har inga tvivel om att omvärlden skulle bli fullständig förskräckt inför dödandet av Falun Gong-utövarna för deras organ. Även de människor – och de är många – som inte intresserar sig för mänskliga rättigheter i Kina tidigare skulle bli fullkomligt förfärade av dessa påståenden.

Bowen sade att genom offentliggörandet den 6 juli av en rapport författad av de oberoende utredarna David Kilgour, tidigare kanadensiskt statssekreterare för Asien- och Stillahavsfrågor och människorättsadvokaten David Matas finns det nu en skyldighet att informera allmänheten om det statssanktionerade konfiskerandet av organ från Falun Gong-utövare.

– Det finns en skyldighet hos alla oss som känner till detta att sprida det vidare i så stor omfattning och i så vid utsträckning som vi kan, eftersom många människor inte känner till det för närvarande och det behöver åtgärdas. Vi har alla en roll att spela – parlamentsledamöter, media, enskilda medborgare, alla, säger Bowen.

– Det finns en skyldighet att göra en mycket, mycket stark framställan till den kinesiska regimen om att detta inte är acceptabelt i ett modernt samhälle och att vi verkligen följer det mycket noga, sade han.

Medan Bowen förblir positiv till handel med Kina hävdar han att mänskliga rättigheter måste sättas främst och att ett sådant ställningstagande inte skulle påverka Australiens handel med Peking.

I dag den 4 september är rapportens författare David Kilgour och David Matas i Stockholm för att informera politiker och media om rapporten. I morgon gör de samma sak i Finland.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/news/6-8-29/45440.html