CNN utser årets hjälte - Anuradha Koirala
Anuradha Koirala från ’Maiti Nepal’ (längst t.v.) vid prisutdelningnen 2010 CNN Heroes på Shrine Auditorium i Los Angeles den 20 november (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)


Anuradha Koirala mottog priset CNN-hjälte för sitt arbete med att ”skydda de maktlösa” och främja mänskliga och lika rättigheter vid en prisutdelning vid Los Angeles’ Shrine Auditorium.

Koirala och hennes grupp, Maiti Nepal, har arbetat med att rädda fler än 12 000 nepalesiska flickor och kvinnor från trafficking och sexuellt utnyttjande, enligt CNN.

– Jag ber alla att gå med och skapa ett samhälle som är fritt från trafficking. Vi behöver göra det här för alla våra döttrar, sade Koirala vid CNN Heroes, en stjärnspäckad hyllning som sändes på Thanksgiving-aftonen och som har sänts världen över på CNN International den gångna veckan.

Anderson Cooper från CNN meddelade de 10 bästa resultaten från deras online-enkät i slutet av prisutdelningen. Showen inspelades inför en publik på femtusen personer den 20 november.

Enligt Maiti Nepals webbsida grundades organisationen 1993 av en grupp lärare, journalister och socialarbetare. Dess fokus har hela tiden varit att förhindra mänsklig trafficking som tvingar människor till prostitution, samt att undsätta offren och ge dem rehabilitering.

Den här sociala organisationen arbetar också med att med hjälp av lagliga metoder ge offren rättvisa mot dem som utövat övergrepp mot dem.

Koirala och hennes grupp kommer att få ytterligare ett pris på 100 000 dollar förutom ”hjältepriset” på 25 000. Pengarna kommer att användas i deras arbete i Nepal och längs dess gränser.

 

Läs mer på http://www.maitinepal.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/46548/