Chokladälskare löper mindre risk att få stroke
Chokladkonsumtionen kopplas till en mindre risk att få stroke. (Foto: Emre Ogan/iStockphoto)


Nu har chokladälskare ännu en ursäkt till att njuta av favoritgodiset. Enligt en analys av tidigare forskning kan den som äter choklad löpa mindre risk att få stroke.

Analysen gick igenom de enda tre studierna som gjorts på kopplingen mellan choklad och stroke.

En studie, omfattande 44 489 deltagare drog slutsatsen att de som äter en portion choklad en gång i veckan löper 22 procent mindre risk att få stroke än de som inte äter choklad alls. En annan studie, med 1169 deltagare, kom fram till att människor som äter 50 gram choklad per vecka löper 46 procent mindre risk att dö som följd av en stroke jämfört med de som inte äter choklad.

Choklad är rikt på antioxidanter, som kallas flavonoider, men forskningen har ännu inte visat om de har en skyddande effekt mot stroke.

– Det krävs mer forskning för att avgöra om choklad verkligen minskar risken för stroke, eller om det helt enkelt är vanligare bland hälsosammare människor att äta choklad, säger en av de två författarna till studien, Sarah Sahib från McMaster University i Hamilton, Kanada.

Forskarna kommer att presentera sin analys vid American Academy of Neurology’s 62:a årsmöte i Toronto den 10-17 april.

 

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29677/