”Chinese Splendor” viktigare än “Super Bowl” enligt apotekare
Tom McGrath at the 2008 "Chinese New year Splendor." (Foto: The Epoch Times)


Ensemblen Divine Performing Arts föreställning ”Chinese New Year Splendor” fortsätter att blåsa liv i gamla myter och legender från det historiska Kina och hänför publiken i Radio city Music Hall i New York.

– Jag har sett föreställningen förut, detta blir mitt tredje år. Jag älskar den, för varje år blir den bättre och bättre. Det är en fantastisk föreställning, helt enkelt underbar, väldigt rörande, det är den verkligen, säger Tom McGrath, apotekare från New Jersey.

Det som gör föreställningen så meningsfull för Tom är inte bara den konstnärliga skönheten utan också den djupare mening som presenteras för det amerikanska folket.

– Medan jag sitter här och ser många av numren reflekterar jag över dem. Jag tänker att vad vi som lever här i USA som fria västerlänningar ibland glömmer vad det verkligen innebär. När du ser en föreställning som denna och ser människor bli förföljda just för att de reflekterar och försöker att uttrycka sin tro, måste man förstå hur mycket man verkligen har och att vi verkligen bör värna om det.

Tom refererar till en scen i föreställningen som visar en berättelse om en nutida tragedi i Kina: förföljelsen av Falun Gong, en meditationsmetod och andlig utövning som för närvarande förföljs av den kinesiska regimen.

Han sade att budskapet i föreställningen är så viktigt att han var beredd att sponsra andra som inte själva har råd att se den.

Han tycket att det var värt att ta sig över floden för att se Splendor och kommer inte att skynda sig för att se Super Bowl:

– Oavsett vem som vinner eller förlorar kommer det inte att förändra mitt liv imorgon – detta är viktigare.

Föreställningen inspirerar många i publiken att begrunda sina egna värderingar och principer mot bakgrund av den värld vi lever i.

Många av de teman som genomsyrar föreställningens danser och musikaliska delar inkluderar mod, lojalitet, ärlighet, vördnad för äldre, sympati, tro och andligt sökande efter sanning.

The Chinese New Year Splendor fortsätter i New York till och med lördagen 9 februari. För övriga föreställningar av the Divine Performing Arts världsturné: http://en.epochtimes.com/news/8-2-4/65340.html