Chinese Spectacular reflekterar ett levnadssätt
Chinese Spectacular uppträdde under fredagen och lördagen i München i Tyskland. (Posterbild; JoergKoch/AFP/Getty Images)


Trots påtryckningar från det kinesiska konsulatet uppträdde Shen Yun Chinese Spectacular i München 18 april. Det kinesiska konsulatet försökte utöva påtryckningar mot Prince Regent Theater för att förhindra att den kinesiska showen skulle äga rum.

Divine Performing Arts-gruppen som uppträder under showen kommer från USA. Kommunistregimen har förbjudit Spectacular i Kina.

Publiken tyckte om uppträdandet.

– Jag tyckte att det var elegant, dessa rörelser är förtrollande. Dräkterna och färgerna är också fascinerande – de tillfredställer sinnet, sade Christiane Schreck, som kommer från Frankrike men som numera bor i München med sin make.

Christiane som är intresserad av konst beskriver skillnaden mellan klassisk kinesisk dans och europeisk balett:

– Den kinesiska [stilen]
för männen, handlar mer om strid och uppförande och har mycket mer energi och uttryckssätt än den europeiska. Det är imponerande – denna fart, denna sportmannaanda – man kan knappt återfinna detta här, inte ens i den moderna baletten.

– Och musiken går heller inte att jämföra med vår. Kvinnorna har en sådan elegans, som uttrycks genom deras nätta kroppar vilket också är annorlunda [jämfört] med européer.

Kvinnornas hållning tillsammans med deras små, trippande steg imponerande på Christiane:

– Jag tror att detta är ett levnadssätt och har att göra med deras filosofi. Men också denna disciplin som genomsyras överallt. Vi européer är mer slappa och har troligtvis inte sådan hög inre vision som asiaterna har. Det jag menar är den kulturella idérikedomen.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-4-18/69417.html