'Chinese Spectacular' kan vidga människors vyer
Herr Becker-Zang på Chinese Spectacular i Berlin. (Foto: Matthias Kehrein/EDT)


Berlin – Divine Performing Arts Chinese Spectacular fortsätter att fascinera publiken under föreställningsserien på International Congress Center i Berlin.

Herr Becker-Zang, som såg lördagens föreställning, sade att han tyckte föreställningen var ”mycket intressant, mycket modern och förträffligt genomförd”.

– Det dramatiska framträdandet och danserna var mycket bra, skådespelarna är verkligen bra. Musiken och sången är väldigt, väldigt bra, sade Becker-Zang, som jobbar med fastigheter och med råmaterialhandel.

Förutom att Spectacular spänner över 5000 års historia och har danser från olika etniska kulturer från Kina, Korea, Mongoliet och Tibet, så berör föreställningen också vissa aktuella människorättsfrågor i Kina såsom förföljelsen av Falun Gong.

Becker-Zang kommenterade detta och sade att föreställningen är ”modern med hänsyn till det som händer i Tibet för närvarande – man kan se kopplingarna…”

– Jag tycker att det tibetanska folket har rätt till frihet, vilket de också vill visa i anslutning till de olympiska spelen. Jag tror därför att den kinesiska regeringen måste lära sig att hitta andra sätt att hantera dessa saker på – annorlunda jämfört med hur de gjort tidigare. Man måste handla rättvist och öppet med varandra, då kan man uppnå mycket mer, tror jag.

Beträffande den andliga aspekten på Spectacular sade Becker-Zang att han ”kunde känna detta väldigt mycket.”

– Jag är själv aktiv i Shaolintemplet och i detta avseende finns det en anspelning på den kinesiska kulturen. Jag tycker det är viktigt att det kan framställas på det här sättet. Det kan bara vidga människors vyer, sade Becker-Zang

Epoch Times är stolt över att kunna sponsra Shen Yuns föreställningar och Chinese Spectacular. För mer information, gå in på www.shenyun.se

För att kunna läsa alla våra artiklar om föreställningen, gå in på http.en.epochtimes.com/features/dpa2008/
http://en.epochtimes.com/news/8-3-17/67660.html