Chinese Spectacular ”häftigt, roligt och annorlunda”
Den erfarna show- och turnéarrangören Hilda Sandgren såg Shen Yuns Sverigeprimär den 20 mars och tycker att föreställningen är något väldigt nytt, häftigt, roligt och annorlunda. (Foto: Epoch Times/Lilly Wang)


Hilda Sandgren, ägare till ett bolag som arbetar med shower, musik turnéer och teaterförställningar befann sig bland den uppskattande publiken när artistgruppen Shen Yuns hade Sverigeprimär den 20 mars på Cirkus i Stockholm. Hennes spontana intryck av Shen Yuns Chinese Spectacular var att ”det är väldigt nytt, häftigt, roligt och annorlunda”.

– Jag har aldrig sett en sådan här föreställning förut och inte hört sådan musik heller. Det var väldigt nytt för mig, sade Hilda Sandgren som har många års arbetserfarenhet från musik, shower och teater.

Shen Yun också kallad Divine Performing Arts Company har sin bas i New York, och huvuddelen av artister är från USA, Europa, Taiwan och andra länder. Gruppen bildades 2006 och är på världsturné. Hilda och många andra svenskar var de allra första i Sverige som såg föreställningen.

– Det var väldigt fint och vackert, väldigt annorlunda tempo än vad västerländsk föreställning har – både dans och teater och övrigt tycker jag.

Det som Hilda Sandgren tyckte mest om var de dundrande trummorna i numret som heter Tang-hovets trumslagare. Föreställningen avslutades också med numret ”Segertrummor”. Trummor har en viktig betydelse i traditionell kinesisk kultur. Ljudet anses kunna driva bort ondska och väcka den inre styrkan och uthålligheten, enligt förklaringen i programhäftet.

– Jag tycker om trummorna, sade Hilda Sandgren.

Shen Yun uppträder igen på Cirkus den 24-26 mars och även den 3 april. I Linköping visas den på Konsert & Kongress den 27 mars. Sedan reser gruppen till Tammerfors i Finland för att ha föreställningar den 30 och 31 mars.