Chinese Spectacular ”graciöst och sant” säger missionär
Missionären Jane Rothman njöt av Shen Yun Chinese Spectacular i Stockholm torsdagen den 20 mars. (Foto: Barbro Plogander/Epoch Times Sverige)


Jane Rothman var mycket imponerad efter att ha sett Sverige-premiären av Shen Yuns föreställning på Stockholms traditionella konserthall, Cirkus, på torsdagskvällen.

Efter att ha återvänt till Sverige efter missionärsarbete i Sydafrika tog hon tillfället i akt och såg föreställningen tillsammans med sina tre barn. Under pausen sade hon att hon bland annat tyckte om numret med havsnymferna, vilket hon tyckte visade att vatten är gudomligt.

– Det största beviset för Guds existens är naturen och föreställningen visar verkligen det här, sade hon.

Genom sitt arbete som missionär är Rothman bekant med religions- och trosfrågor. Numret med den uppstigande lotusblomman, vilket beskriver historien om tre Falun Gong-utövare som fängslat för sin tro, imponerade på henne.

– Det visar att det är gudomligt, att det är vackert och att det är sant. Detta visas upp jättebra. De är otroligt duktiga på sitt framförande.

Falun Gong som vägleds av principerna Sanning, Godhet och Tålamod är en andlig metod som har sina rötter i den forntida kinesiska kulturen och som nu förtryckts brutalt av den kinesiska kommunistiska regimen.

– Man får verkligen en upplevelse av att det finns något mer än det man kan se och ta på. Artisterna liksom strålar… strålar ut kärlek… gudomlighet. Det är så graciöst, så sant.

– Jag kommer absolut att rekommendera föreställningen till mina vänner och bekanta, avslutade Jane Rothman.

Det New York-baserade artistsällskapet Divine Performing Arts har visar Spectacular sedan 2004. Under turnén 2008, vilket inkluderar 220 föreställningar i över 60 städer, kommer att nå en publik på runt 650 000 människor. Turnén reser över fyra kontinenter – Asien, Australien, Europa och Nordamerika.

För information om kommande föreställningar, besök webbplatsen chinesespectacular.eu