Chinese Spectacular avslutar turnén i Edmonton
Publiken på den sista föreställningen under Divine Performing Arts världsturné. (Jerry Wu/The Epoch Times)


Ridån gick upp en sista gång inför den entusiastiska publiken då Divine Performing Arts på onsdagkvällen avslutade sin världsturné 2008 i Edmonton, Kanada.

Eva Helgueia jobbar som grundskolelärare och har sett föreställningar på många platser runt om i världen. Hon benämnde föreställningen ”häpnadsväckande” och sade att det var det bästa hon någonsin sett.

– Jag har bott i fyra olika länder och har sett föreställningar i USA, Spanien och Israel. Detta var väldigt, väldigt bra, sade hon.

Hon tyckte om
hur danserna skapades av ”hela gruppen” och att uppträdandena var väldigt välsynkroniserade.

– Det måste ha varit fler än 15 personer samtidigt på scenen, och man kunde se en perfekt linje … man kunde se varje linje och det var mycket symmetriskt, sade Helgueia.

– Jag tycker om hur de rör sig, rörelserna är väldigt flytande, långsamma … det kändes som om man var i vattnet när de föreställde vatten, sade hon och syftade på dansen Havsnymfer.


Eva Helgueia såg Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Edmonton. (Omid Ghoreishi/The Epoch Times)

Eva Helgueia såg Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Edmonton. (Omid Ghoreishi/The Epoch Times)

Helgueia tyckte också om hur föreställningen kombinerade historiska uppträdanden med händelser i dagens Kina. Hon sade att showen utgör en kontrast till det Kina man sett från ”utsidan” efter att kommunistpartiet kom till makten.

Förut trodde Helgueia att Kina helt och hållet hade förlorat sin traditionella kultur, men hon sade att hon genom Chinese Spectauclar såg att så inte var fallet.

– Jag önskar att jag kunde ta med mig mina elever på detta, det skulle visa dem en helt annan aspekt av den kinesiska kulturen.

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-5-8/70407.html