Chef inom försvarsdepartementet fascinerades av erhun
David Persson på Chinese Spectacular i Stockholm. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Divine Performing Arts Chinese Spectacular har gjort succé i Stockholm. Människor från alla olika delar av samhället har samlats för att få ta del av den klassiska kinesiska kulturen. Chinese Spectacular visades på tisdagskvällen på Cirkus i Stockholm. David Persson, projektchef i det svenska försvarsdepartementet besökte teatern tillsammans med sin fru och uppskattade inblicken i den traditionella kinesiska kulturen.

– Jag har inte sett någon liknande föreställning förut. Den var mycket vacker. Jag har inte varit i Asien men det här var en chans att få några intryck från kulturen där. Skälet att komma hit var att se något från en del av världen som jag inte har besökt.

– Det var två saker som jag tyckte bäst om. Den ena var dansarnas rörelser. De var verkligen mjuka och bara flöt över scenen. Jag tyckte mycket om stilen och också om instrumenten. Den andra var flickan med det tvåsträngade instrumentet [erhu], som var extremt vackert. Av detta skulle jag vilja höra mer.

– Föreställningen var uppenbart baserad på traditionella stilar och värden. Jag kan inte urskilja var det kom ifrån, om det var från konfucianism eller någon annanstans ifrån, men det är uppenbart en traditionell stil, så den var fin att se.

Det har bekräftats att kinesiska ambassader, däribland den kinesiska ambassaden i Sverige, har försökt att stoppa uppsättningen av Chinese Spectacular i många av de städer där den spelats. Telefonsamtal till parlamentsledamöter har förekommit, liksom brev och påtryckning riktat mot teatrarna.

David Persson fördömer ett sådant agerande.

– Det är barnsligt att den kinesiska regimen försöker att stoppa detta i en demokrati som Sverige.

– Det var en trevlig upplevelse. Jag har aldrig tidigare sett kinesisk dans så nu har jag sett det. Jag kan rekommendera den till mina vänner.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org” target=”_blank”>www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html