Chef för internationellt företag: "Det var mer" än bara underhållning
Makarna Tankus njöt av föreställningen av Divine Performing Arts på Civic Opera House i Chicago. (Foto: Yifan Feng / The Epoch Times)


– Jag har rest jorden runt tre gånger och jag säger att detta är en av de vackraste föreställningar som jag någonsin sett, sade Tankus, en pensionerad ordförande för ett internationellt företag, entusiastiskt.

Han pratade om Divine Performing Arts-föreställningen som han och hans hustru såg på Civic Opera House i Chicago lördagen den 27 december.

– Allt som jag har sett är helt suveränt, kvinnorna är vackra, underbara och mycket, mycket begåvade, och så är också männen. Det är en vacker föreställning som jag skulle rekommendera till alla som inte har någon aning om vad denna föreställning handlar om.”

Tankus har sett ”vackra föreställningar i Kina och i Peking”, men ingen av denna kaliber.

– Dessa artister är enastående. De är vackra och min fru är också mycket imponerad, säger han.

Fru Tankus var lika trollbunden som sina man.

– Berättade han hur underbart, hur fullständigt fantastiskt det var – vad kan jag säga annat än att varje artist var så speciell och så fantastisk, och det var en super, superbra show? Den bästa!

– Jag tror att det bästa sättet att beskriva dem är att de är graciösa, de är absolut som rytmen i vattnet. Alla människorna på denna scen var absolut graciösa, vilket deras danser krävde. Symboliken var mycket talande, sade herr Tankus

Fru Tankus knuffar lätt till sin man … ”kulturen, kulturen.”

– Mycket, mycket vackert, var allt han kunde säga.

Kinesisk klassisk dans är en konstform som är omkring tre tusen år gammal, dynamisk och uttrycksfull. Urgamla legender och heroiska gestalter kommer till liv genom olika hopp, språng, snurrande och finstämda gester mot en bakgrund med bilder från tempel, kejsare, böljande hav och fluffiga moln.

– De gjorde ett bra jobb med att förklara några saker. Det var mycket upplysande att ha deras tolkning från kinesiska som berättade historien och filosofin om vad dansen handlade om, sade herr Tankus.

– Jag tror att vi blev som en del av varje scen, varje handling. Det var inte bara underhållning, det gick bortom den. Som jag sade representerade deras sätt, deras hållning och deras elegans kulturen. Var och en var spektakulär. Det var en otrolig show. Jag kunde ha suttit timtals om ryggen hade hållit mig uppe, upprepade hans fru småskrattande.

– Allt min man har sagt håller jag med om, skrattar fru Tankus, jag är kär i honom, vad kan jag säga? Vi kan verkligen inte säga nog, och den lämnar oss med en sådan behaglig känsla att vi inte kan vänta till nästa gång.

Epoch Times är stolta sponsorer för Divine Performing Arts 2009 World Tour.

Mer information finns på hemsidan: DivinePerformingArts.org