Cate Blanchett: Shen Yuns show är otroligt vacker
Skådespelerskan och konstnärlige ledaren för Sydney Theatre Company Cate Blanchett (vä) deltog med maken Andrew Upton på premiären för den nya musikalen "Spring Awakening" på Sydney Theatre den 9 februari i Sydney, Australien. (Foto: Graham Denholm/Getty Images)


Den prisbelönta skådespelerskan Cate Blanchett och hennes man, Andrew Upton, dramatiker och regissör, tog med barnen för att se Shen Yuns söndagsmatiné i Sydneys Capitol Theatre den 20:e februari.

New York-baserade Shen Yun är världens främsta artistkompani inom klassisk kinesisk dans och musik. Shen Yuns syfte är att återuppliva och återställa Kinas 5000-åriga traditionella, kinesiska kultur, inklusive kulturens själ och värderingar.

Blanchett och Upton, som båda är artistchefer vid Sydneys teaterkompani, såg Shen Yun tillsammans med sina tre söner, Dashiell, Roman and Ignatius.

– Det var en fantastisk upplevelse för oss och barnen. Deras skicklighet, men även kraften både i arketyperna och i berättelserna var häpnadsväckande, sade Blanchett.

– Och det var förstås otroligt vackert, tillade hon.

Efter föreställningen träffade Blanchett och Upton några av artisterna i Shen Yun Performing Arts International Company.

Cate Blanchett har Oscarnominerats fem gånger och vann 2004 en Oscar för bästa kvinnliga biroll för hennes roll som Katharine Hepburn i The Aviator.

Hon nominerades också i kategorin för bästa kvinnliga huvudroll för rollen som drottning Elizabeth I i filmerna Elizabeth och Elizabeth: The Golden Age.

Andrew Upton har skrivit omarbetningar både för Sydneys teaterkompani och London’s Royal National Theatre. Han har även skrivit, regisserat och producerat inom parets eget filmproduktionsbolag, Dirty Films.

 

 

Shen Yuns Performing Arts Europaturné börjar i Frankfurt med föreställningar den 26 och den 27 februari.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/51596/