Carola på Kulturkalaset i Göteborg
Carola Häggkvist var en av de artister som deltog i Kulturkalasets inledningskväll på Götaplatsen i Göteborg (Foto: Anders Eriksson, Epoch Times Sverige)


Kulturkalaset i Göteborg är igång igen! Detta årliga jätteevenemang med sex fullspäckade dagar av musik, dans, teater, konst etc. inleddes under tisdagen.

På Götaplatsen hade tusentals människor samlats för att se Carolas Elvis/Streisand-show. Det är Carolas hyllning till hennes och hennes (bortgångna) föräldrars stora idoler Elvis Presley och Barbara Streisand.

Hon inleder, precis som Elvis gjorde under Las Vegas-showerna på sjuttiotalet, med bekanta blåsriff och trummor som sedan övergår i CC Rider. Trettonmannabandet, med både blåssektion och kör, spelar låtarna i princip i samma arrangemang som i ovan nämnda shower.

En karismatisk Carola är som vanligt i fin form, och hon visar att hon är en av våra främsta sångerskor. Hon har till och med lärt sig att röra sig snyggt till musiken vilket jag faktiskt kunnat sakna tidigare år.

Det hade kunnat bli fantastiskt… Med ett sådant band och en sådan sångerska hade man sett fram emot de underbara sånger som Elvis gjorde under sina sjuttiotalsshower. Men man gjorde samma misstag som jag tycker Elvis också gjorde då, dvs man försökte knö in de gamla 50-tals-hitsen i svulstiga arrangemang med blås och kör, och det funkar bara inte. I Burning Love, Suspicious Minds och den magnifika avslutningen av Elvis-delen av showen You’ve lost  that loving feeling kommer bandet och Carola till sin rätt. Varför inte göra fler låtar i den stilen? Och visst saknade vi American Trilogy?