Canberra välkomnar Spectacular med öppna armar
Nathan och Ruth Spinaze hade en trevlig stund på premiärföreställningen av Chinese Spectacular i Canberra i Australien. (Foto: Shar Adam/Epoch Times)


Australiens huvudstad Canberra välkomnade Chinese Spectacular med öppna armar när föreställningen hade premiär inför fulla läktare i Canberra Theatre den 11 april.

Ledaren för oppositionspartiet i Australian Capital Territory, Bill Stefaniak, höll ett välkomsttal för VIP-samlingen innan föreställningen. Han sade att han varit fascinerad av den kinesiska kulturen sedan han var en liten pojke och att han tyckte om föreställningen förra året i Canberra.

– Om den är det minsta lik förra årets föreställning kommer det att bli magnifikt, sade Stefaniak till församlingen med bland annat diplomater, politiker och celebriteter.

Taiwans ambassadör Gary Song Huann-Linn sade att han var där för att stödja föreställningen av två skäl, dels för att det är konst och kultur och dels för frihet, demokrati och mänskliga rättigheter.

– Konsten och kulturen består och korsar alla nationsgränser, sade han.

Lachlan Kennedy, talesman för sponsorn Southern Cross Ten television, kommenterade det faktum att en föreställning som ges 220 gånger i mer än 65 städer kom till Canberra.

– Det är fantastiskt, sade Kennedy.

Graham Cron, VD för den lokala radiostationen 2CA, sade att de var ”hedrade” över att kunna sponsra en föreställning som återupprättar kulturella traditioner som kunde ha varit förlorade.

– Vi önskar er lycka till, sade han.

Publiken på teatern gav mycket respons och applåderade länge efter varje framträdande. Många i publiken sade att de efter föreställningen hade fått med sig ett budskap och betonade att de stödde Divine Performing Arts i dess uppgift att bevara den kinesiska kulturen genom konsten.

– Det var verkligen spektakulärt, sade Bill Stefaniak.

Sam Salvaneschi sade att hon hade uppskattat föreställningen enormt mycket.

– Detta är verkligen människor som vet vad de gör, sade Salvaneschi och syftade speciellt på första framträdandet för kvällen, ”De himmelska konungarnas nedstigande”.

Nathan Spinaze, som arbetar på det australiensiska försvarsdepartementet sade att han tyckte om det väldigt mycket och ”speciellt artikulationen i den kinesiska kulturen och att man kunnat översätta det till australisk dialekt”.

– För mig var det bästa skönheten, som var en njutning för ögat och så uppfriskande för själen, sade Nathans fru Ruth.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-11/69000.html