Canberra imponerades av traditionell kinesisk föreställning
“Tack för att ni tagit hit, denna föreställning, som är känd för att vara magnifik, till Canberra” sade den australiensiska huvudstadens turism- och teaterchef, Sarah Hitchcock. (Foto: Australian Capital Tourism)


Vad har Mongoliet, Manchuriet, Tibet, Kina och ACT, (Australian Capital Territory) gemensamt? Jo, – Canberra Teatern och NTDV: s (New Tang Dynasty Television) spektakulära föreställning som den 21 och 22 marserbjöd en aldrig förut skådad kulturupplevelse i den australiensiska huvudstadsregionen.

Denna världsklassiga show gör inte bara en resa genom tiderna, utan inkluderar också en bred blandning av kinesisk kultur. Genom hela föreställningen kunde det höras ständiga ”Oh och Ah”, publiken satt i beundran med huvuden på sned, medan barnen satt tysta och upprätt.

Peter Starun, Radio 2 CA: s PR-chef, som även är mediapartner i den internationella föreställningen, sade att han blivit översvämmad med positiv respons från torsdagens premiärföreställning i Canberra. Han sade att publiken hade vädjat om biljetter till onsdagens utsålda och sista föreställning i huvudstaden.

Starun sade sig ha blivit rörd av Canberras stöd för föreställningen, särskilt då den lokala publiken brukar vara kräsen av sig.

Den australiensiska huvudstadens turism- och teaterchef, Sarah Hitchcock, uttryckte sin tacksamhet till organisatörerna och bjöd in dem för att se huvudstaden under deras vistelse.

Tack för att ni tagit hit denna föreställning, som är känd för att vara magnifik, sade hon.

– Vi hoppas att ni kommer att ha möjlighet att tillbringa lite tid för att uppleva vår vackra stad och upptäcka lite av vår ”australiensiska historia” genom våra fantastiska turistattraktioner medan ni är här. Vi vill önska er all framgång med er turné i Australien.

Wilson Tuckey, en frispråkig parlamentsledamot från det liberala partiet i västra Australien sade:

– Jag har hört så mycket om föreställningen och visste att jag skulle komma att gilla den genom all den information som har omgett den. Jag blev verkligen mycket imponerad.

NTDTV: s föreställning har skapat ett långvarigt intryck på Australiens huvudstad, dess politiker och folk. Utan tvekan har landet berörts av det finkänsliga porträttet av Kinas 5000- åriga historia.

Åskådare i Melbourne, Sidney och Auckland kommer snart att få uppleva NTDTV:s underbara Chinese New Year Spectacular när den kommer till den södra hemisfären. Genom detta kommer den oberoende TV-kanalen att fullfölja sin mission att återupptäcka essensen av äkta traditionell kinesisk kultur och föra den konsten som hyllar mänsklig värdighet och positiva värderingar till världen. The Divine Performing Arts Group, som producerar och framför NTDYV:s föreställning, kommer att fortsätta att verka för en upplevelse av komplett skönhet och godhet.

Ytterligare information om föreställningarna finns på hemsidan; www.shows.ntdtv.com.

Översatt från originalartikel på engelska.