Buss med 31 personer begravd i jordskredsolycka


En buss från Hubeiprovinsen med 31 personer hittades begravd i ett jordskred den 23 november efter att några dagar ha saknats. Räddningspersonal på platsen sade att ingen i bussen kan ha överlevt.

I en nyhetssammanfattning från lokalmedia i Hubeiprovisen som skickades till högre myndigheter den 21 november, rapporterades från staden Lichuan att en buss saknades. Den var på väg tillbaka till Lichuan från busstationen Dazhong i Shanghai, som den lämnade den 19 november.

Lokalregeringens myndigheter studerade informationen och slöt sig till att bussen troligen kunde ha hamnat i ett ras som inträffat den dagen, men de kunde inte bekräfta var den var efter att ha letat efter den. De försökte också få tag i föraren på olika sätt, men utan framgång.

Klockan 04.00 den 23 november hittades en buss på platsen för ett jordskred i området runt floden Ba Dong Mulong, och myndigheterna bekräftade att det var den saknade expressbussen från Lichuan.

Klockan 8.40 den 20 november inträffade ett plötligt stenras vid ingången till Gaoyangzhaitunnelns ingång vid Yiwanjärnvägen. Olyckan dödade en person, skadade en annan och stängde in två arbetare. Jordskredet på hundratals kubikmeter sten orsakade att Kinas nationalväg 318 stängdes av helt, och en buss begravdes alltså också.

Den 23 november bekräftade man från Lichuan passagerarlistan från den begravda bussen, som var en dubbeldäckare med sovplatser. Den hade en förare och 30 passagerare, varav 25 identifierats.

Lokala media sade att chanserna för överlevande var obefintlig eftersom personerna på bussen varit begravda i tre dagar.

Yiwanjärnvägen går från staden Yichang i Hubeiprovinsen och sträcker sig in i Wanzhoudistriktet av staden Chongqing, och den är 378 kilometer lång.

Olyckan inträffade i Badong-länet, ett bergsområde invid Tre raviner-dammen.

Översatt från version