Budskap om en kraft större än vi förstår
Johan Nyström. (Foto: NTD Television)


Shen Yun Performing Arts föreställning på Cirkus den 4 april lyste av färgprakt i ett Stockholm som väntar på sin vårskrud. Johan Nyström, försäljningschef, såg föreställningen och väntar redan på att få se nästa.

Shen Yun har en bildskärm från golv till tak och från sida till sida. På den projiceras bland annat scenerier från Kina.

– Jag har aldrig sett något liknande tidigare. Det var jättebra, och gav ett väldigt bra intryck av Kina. Underbart faktiskt, sade Johan Nyström efter att ha sett Shen Yun Performing Arts.

Shen Yun har som mål att återuppväcka den gudagivna traditionella kinesiska kulturen, som togs ifrån kineserna när kommunistpartiet tvingade på dem ateismen och kulturrevolutionen. Shen Yun tillåts inte uppträda i Kina.

En programpunkt som Johan Nyström speciellt fastnade för var inledningsscenen där ljudet från många krigstrummor dånar ut i teatersalongen. Där fick han för första gången höra Shen Yun-orkesterns sound, som skapas av en blandning av klassiska instrument och musiktraditioner från öst och väst.

– Hela föreställningen med dansarna, sångerna och orkestern var en fantastisk blandning. Jag har aldrig förut sett något sådant från Kina, jag tycker det är unikt. Showen var verkligen storslagen och jag ser fram emot nästa vår!

Falun Dafa har sina rötter i det gamla Kina men förföljs idag för sin andliga tro. Detta tas upp som en programpunkt där publiken ser Falun Dafa-utövare i en park och polisen kommer och misshandlar dem.

– Den stora naturkraften eller religiösa kraften, det var stort att se den. Man kunde se budskapet om att det finns en kraft som är starkare än det vi människor kan förstå – Buddha. Det var verkligen fint.

Om den här föreställningen sade Johan Nyström:

– Jag rekommenderar verkligen alla att se föreställningen och få det unika perspektivet på Kina. Det var en mycket bra och mycket speciell föreställning. Jag ser fram mot nästa år.

NTD Television och Barbro Plogander rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. 

Europaturnén år 2012 har sin sista föreställning på Cirkus i Stockholm i morgon eftermiddag. Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum:
sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.