Budskap om att hoppa av kommunistpartiet på mitthöstfestivalen
”Rättvisa kommer att segra och fyrtio miljoner har redan hoppat av partiet” (Foto: minghui.net)


Den anti-kommunistiska gräsrotsrörelsen tuidang (“hoppa av partiet”), fortsätter att sprida sina budskap i Kina. Under mitthöstfestivalen återfanns flera slogans. 

Falun Gong-webbsidan Minghui.net har under natten den 13 september publicerat foton med budskap på elkraftledningar, träd och allmänna sittplatser i en okänd stad i nordöstra Kina. Webbsidan undanhåller detaljer – som till exempel själva platsen – för att budskapen ska vara kvar så länge som möjligt. 

Några av budskapen är: “Himlen kommer att eliminera kommunistpartiet”, “Rättvisa kommer att segra”, “40 miljoner har redan hoppat av partiet”, och “Tro är inget brott, stoppa förföljelsen”.

Ytterligare ett budskap som återfanns på ett stenbord: “God dag kära bybor, vänner och släktingar! De nio kommentarerna avslöjar kommunistpartiets sanna natur. Himlen kommer att eliminera detta ruttna och korrupta parti. Hoppa av partiet, hoppa av från ungdomsbrigaden, hoppa av från unga pionjärer och ta vara på ert liv! 42 miljoner har redan hoppat av! Har du?”

Budskapet syftar på ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”, en artikelserie som ursprungligen skrevs på kinesiska av Epoch Times i november 2004. I den beskrivs partiets brott mot mänskligheten sedan det tog makten 1949. ”Hoppa av partiet”-rörelsen bildades snabbt efter att den publicerats. Avhoppen från kommunistpartiet publiceras på Epoch Times webbsida. En del skickar in brev eller registrerar sitt avhopp på ”Servicecentret för att hoppa av KKP” (Quit the CCP service centers) runt om i världen. 

I Kina är rörelsen underjordisk. De som är oförmögna att nå ut via officiella kanaler postar sina personliga avhopp på allmänna platser. De som blir upptäckta av polis grips och får ofta utstå tortyr under internering. 

Fyrtiotre miljoner avhopp har hittills registrerats varav tiotusentals kommer in dagligen.