Buddhistisk abbot: "Buddha ledde mig till föreställningen"
En buddhistisk abbot, med det religiösa namnet Chanjue, kommer från Lotusklostret vid Bulguksatemplet i Sydkorea. Hon såg Chinese Spectacular tillsammans med sina vänner. (The Epoch Times)


På kvällen den 30 april uppträdde Divine Performing Arts med Chinese Spectacular på Touhills Center för scenkonst i St. Louis. Både västerlänningar och asiater i publiken välkomnade den fem tusen år kinesiska, gudomligt inspirerade kulturen som artistgruppen visade upp. Framträdandet tilltalade även många religiösa i publiken.

En buddhistisk abbot, med det religiösa namnet Chanjue, kommer från Lotusklostret vid Bulguksatemplet i Sydkorea. Hon såg Chinese Spectacular tillsammans med sina vänner.

Chanjue hade tidigare fått en programbok från föreställningen av sin vän och tyckte mycket om bilderna i den.

Särskilt bilderna på Buddhas och Bodhisattvas fascinerade henne.

– I den stunden bestämde
jag mig för att se Chinese Spectacular oavsett vad som hände. Jag kände intuitivt att denna föreställning måste vara något alldeles särskilt, sade hon.

– Dansen ”Den uppstigande lotusblomman” baserades på en verklig historia i vårt samhälle idag. I själva verket är hela den mänskliga världen ett gigantiskt fängelse.

– Människor har alltför många fasthållanden, tycker alltför mycket om dåliga saker, det finns hot som mänskligheten riktat mot mänskligheten själv och överallt finns valet mellan gott och ont. När människor gör sig av med sina fasthållanden kommer de upptäcka att människans medvetenhet i själva verket är inom räckhåll.

Chanjue tyckte att hela föreställningen var fylld av frid och älskvärdhet och att den framförde många budskap om godhet kontra ondska, ödesburna relationer och relationen mellan människan och himlen.

– Dessa budskap är inte bara betydelsefulla för personer med religiös tro, utan är också väldigt viktig information till varje person i världen.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-7/70340.html