Buddhastatyer i Malaysia rörde sig och avgav ljus


I Pu Xians servicecenter i Kuala Lumpur i Malaysia sågs nyligen flera Buddhastatyer röra på läpparna, blinka, bröstkorgen rörde sig, liksom händerna och de avgav ljus. Det underliga fenomenet pågick under cirka en timme.

Mellan klockan 17 och 18 lokal tid den 27 februari, efter en ceremoni på buddhistcentrat, radade  mer än 100 medlemmar upp sig för att möta centrets abbot Tong Chew. De såg då att Buddhastatyerna i rummet började röra sig, enligt en rapport i Malaysias kinesiska dagstidning Guang Ming Daily.

Buddhastatyn avger ljus och blinkar

Vittnena sade till tidningen att de först såg en Buddhastatys läppar röra sig. Även bröstkorgen rörde sig som om statyn andades. Då började också andra statyer röra sina läppar, och vissa blinkade och rörde till och med fingrarna upp och ned.

Flera av vittnena
spelade in de underliga fenomenen med sina mobiltelefoner och kameror, och laddade upp filmerna till YouTube och Facebook. En speciell film visar hur ljus avges från svastikasymbolen på Buddhastatyns bröst flera gånger. En annan film visar hur ett blått ljus framträder bakom Buddhastatyn.

– Innan Buddhastatyerna rörde sina munnar sade en del medlemmar att de såg en stråle trängde in i statyerna, och statyerna började då omedelbart röra sig som om liv hade injicerats i dem, sade Yang Ping, en buddhist på centret, till Guang Ming Daily.

Abboten Chew hävdar att fenomen som detta har inträffat många gånger, enligt Guang Ming Daily. I början sände statyerna bara ut ljus, men senare började de föra oväsen, sade han.

– Rösterna från statyerna är speciellt ljudliga och harmoniska, och låter som om de kommer från en annan dimension, sade han till Guang Ming Daily.

Chew sade också att en staty som är placerad utomhus har leviterat några decimeter över marken, men eftersom statyn sände ut starkt ljus kan man inte se något på de filmer som spelades in.

Än mer otroligt är att vissa människor som närvarade vid centret den 27 februari, sade att de inte kunde se statyerna röra på sig, men på filmerna de spelade in kunde de se att statyerna rörde på läpparna. Andra sade att de personligen såg statyerna röra sig, men deras filmer visar inget onormalt.

Vissa har försökt förklara synen av Buddhastatyer som rör på sig som en kollektiv illusion bland medlemmarna på Buddhistcentret, men hittills har ingen kunnat förklara filmerna som visar att  Buddhastatyer rör sig.

Se filmerna från händelsen på länkarna nedan:
http://bit.ly/hMCVgl
http://bit.ly/h0TEGf
http://bit.ly/hhXgS8
http://bit.ly/gXbnRn

Översatt från engelska