”Buddhas ljus” strålade nära Chongqing
”Buddhas ljus” strålar ovanför templet Yuntai i Kina. (Foto: Anonym)”Buddhas ljus” strålar ovanför templet Yuntai i Kina. (Foto: Anonym)

”Buddhas ljus” strålar ovanför templet Yuntai i Kina. (Foto: Anonym)

Det mystiska och fantasieggande fenomenet ”Buddhas ljus” framträdde ovanför templet Yuantai på berget Yuntai utanför staden Chongqing i Sichuanprovinsen.

Bloggare fotograferade och laddade upp bilder av detta sällsynta fenomen.

En cirkel bestående av sju olika färger ovanför Yuantonghallen varade i omkring en halvtimma.

Den dök upp i väster när solen fortfarande var på väg upp i öster. Åskådarna var som trollbundna och lokalbefolkningen rusade efter sina kameror.


”Buddhas ljus” strålar ovanför templet Yuntai. (Foto: Anonym)

”Buddhas ljus” strålar ovanför templet Yuntai. (Foto: Anonym)

Bloggaren Puti Wushu på www.tianya.cn beskrev synen: ”När solen började skina efter regnet bjöd några vänner in mig tillsammans med en tai chi-instruktör för att ta bilder på Yuntaiberget.”

”När vi kom till Yuantonghallen i Yuntaitemplet bevittnade vi den mystiska cirkeln Buddhas ljus som inte hade setts på åratal. Vi kände oss alla mycket glada över att få se det. Häpnadsväckande nog var det en skugga av en människa i mitten av Buddhaljuset.”

”Trots att fem eller sex av oss stod på led såg var och en av oss bara vår egen enda skugga i ljuset.”


”Buddhas ljus” strålar ovanför Yuantonghallen i Yuntaitemplet. (Foto: Anonym)

”Buddhas ljus” strålar ovanför Yuantonghallen i Yuntaitemplet. (Foto: Anonym)

”Först tyckte vi det var svårt att tro på. Sedan vinkade en av oss med armarna medan resten stod stilla. Det han såg och vad han fotograferade var bara sin egen skugga med vinkande armar.”

“Samtidigt uppfattade resten av oss vår egen stillastående skugga i mitten av Buddhaljuset.”

Buddhas ljus betraktas som ett optiskt och meteorologiskt fenomen som tros uppstå när ljusstrålar lyser in i vattendroppar och sedan reflekteras inuti.

Det första dokumenterade exemplet i Kina var på berget Emei år 63 e Kr. Att en enskild åskådare alltid ser sin egen reflektion i bilden betraktas som ett tecken på personlig upplysning och på Buddhas välsignelse.

chinareports@epochtimes.com

Översatt från engelska.