Bryta sig loss från KKP


För många år sedan förlorade Wang, och ytterligare 300 000 bönder från staden i Liaoningprovinsen, plötsligt sin mark i en utförsäljning.

Den 21 januari i år deklarerade Wang sitt avståndstagande till det kinesiska kommunistpartiet (KKP).

Bondebefolkningen har sedan dess försökt att få upprättelse, men utan framgång.

– Vi har förlorat tilltron till KKP. Det är för korrupt. Regimen är som Kinas nuvarande ekonomi. På ytan ser det ut att utvecklas, men i själva verket är det en bubbla. Snart kommer bubblan spricka och försvinna. Vi vill alla bryta oss loss från KKP, bara då kommer de att försvinna ur våra helveteslika liv, sade Wang upprört.

Regimen har berövat dem på deras skogsmark, förklarade han och menade på att befolkningen inte har någonstans att vända sig, eftersom tjänstemännen är korrupta och täcker upp för varandra.

– De tog till exempel vår mark som var värd 1000 yuan (motsvarande 100 svenska kronor) och gav oss 50 yuan i ersättning. Fyra gånger försökte jag överklaga i Peking men varje departement och myndighet avsade sig sitt ansvar, inräknat kommittén för felanmälan. Jag överklagade till exempel hos skogsdepartementet. Vad de gjorde var att utfärda ett brev om övervakning, vilket överfördes från provinsen till staden, från staden till länet. Förväntar de sig att länsstyrelsen ska övervaka och stämma sig själva? Det är omöjligt! Regimen är korrupt helt enkelt och de försöker att lura oss! sade Wang.

Han menar att över 300 000 bönder föll offer för utförsäljningen och att tjänstemännen inte bryr sig om någon.

– De högt uppsatta tjänstemännen gömmer sig i bakgrunden. De låter de regionala kadrerna i samhällena avgöra hur mycket marken och ägendeskapet av markområdena är värda. De kan köpa vad som helst som är värt 100 yuan för bara en yuan och det finns ingen rättvisa. Avser man att överklaga i Peking avbryter de en innan man når fram till Brev- och petitionkontoret i Peking. Ingen kommer att lösa det åt en. Åtminstone 30 personer har försökt att besöka Peking under de två konferenserna (Folkets nationalkongress och Det kinesiska folkets politiska konsulterande konferens).

Wang har varit i Peking åtskilliga gånger de senaste åren. Han har sett många fall av orättvisa.

– Det var en kvinna i 40-årsåldern. Hon förlorade sitt hus som var värt 500 000 yuan och kompenserades med 100 000 yuan på grund av regimens mandatförflyttning. Hon tvingades att flytta. Hon överklagade i Peking och lade en hel del pengar på resor. Hennes familjeliv är en katastrof.

Wangs petition har inte lett någonstans. Han insisterar ändå på att fortsätta sträva efter rättvisa. Han sade att människor är ursinniga men för rädda för att säga någonting. En gång bad han en 80-årig kvinna om vägledning. Hon frågade honom om han avsåg att lämna in en stämningsansökan. Hon darrade när hon viskade:

– Regimen är mycket korrupt. Rättsprocessen kommer inte bli lätt. Jag önskar dig lycka till.

Wang blev missmodig.

– Jag har varit på ganska många platser och har sett mycket. Jag vet att allt detta är bubblor. Bubblorna kommer att spricka och försvinna, sade han.

Människor vill bara ha ett tryggt jobb och levende, tror Wang. Han sade att bönderna behöver skogen och marken för att överleva och att KKP inte bryr sig, de slätar bara över saker. Wang hävdade att befolkningen vill bryta sig loss från KKP.

– KKP existerar bara för sin egen skull. Skogen är borta. Marken kommer också att försvinna. KKP offrar folket.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13567/