Bröllopsnatten kan firas under vattnet i Maldiverna
En turist kopplar av på en strand i Maldiverna. (Foto: Lakruwan Wanniarachchi /


En maldivisk badort erbjuder nygifta en möjlighet att tillbringa natten, inte under stjärnorna, utan under vattnet.

I ett rum som ligger inbäddat fem meter under ytan i Indiska oceanen, med 180-graders panoramautsikt, kommer nygifta att kunna tillbringa sin smekmånad och njuta av en otrolig utsikt över det tropiska undervattenslivet.

Rummet är omgivet av korallrev och fiskstim som blänker i den tropiska solen, berättar en anställd på Rangali Island Resort för Epoch Times.

– På natten lockar undervattensskenet från restaurangen dit en mängd olika rockor, hajar och andra vattendjur, säger en anställd.

När rummet inte har förvandlats till kärleksnäste, är det kupolformade ”omvända akvariet”  hotellets Ithaa-restaurang. Ithaa betyder ”pärla” på det maldiviska språket dihevi.

– Gästerna kan boka detta rum för en magisk kväll med champagnefrukost. Hotellet strävar efter att visa upp undervattnets ”pärla” eller ithaa, säger personen.

Det lyxiga rummet är endast tillgängligt som en del av ett bröllopspaket för par på smekmånad och introducerades av hotellets ägare Conrad Hilton för att fira anläggningens femårsjubileum.

Priset för rummet har ännu inte avslöjats. Men genom att gå efter priset på hotellets dyraste rum, kan en övernattning under havet med stingrockor, papegojfisk och andra exotiska undervattensdjur kosta uppemot 14 000 kronor.

De som är intresserade av bröllopspaketet rekommenderar hotellet att personligen begära rummet minst två veckor i förväg.

– Detta paket kommer att finnas tillgängligt för gästerna utifrån tillgång och efterfrågan med hänseende till marknadsmässiga villkor och efterfrågan i framtiden.

* Uttalanden från personalen på Maldivernas Rangali Island Resort representerar inte Conrad Hotels åsikt.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/42379/