Brittiska parlamentariker informerades om förföljelse i Kina
Den prisbelönta undersökande journalisten Ethan Gutmann angav huvuddragen i sina undersökningar om organskörd till parlamentsledamöter i London. (Foto: Edward Stephen/Epoch Times)


Den 20 juli var det tio år sedan det kinesiska kommunistpartiet officiellt började förfölja Falun Gong. För att markera denna årsdag hölls en paneldiskussion i Storbritanniens parlament i mitten av juli angående den fortsatta förföljelsen av Falun Gong i Kina.

Parlamentsledamöterna fick höra personliga berättelser om tortyr, hur tiotusentals förlorat sina organ och hur Falun Gong har gjort vad ingen annan grupp någonsin har uppnått – en gradvis upplösning av det kinesiska kommunistpartiet.

I panelen, som leddes av liberaldemokraten David Howarth ingick Ethan Gutmann, prisbelönt undersökande reporter och expert på Kinafrågor, Peter Jauhal, ordförande för den brittiska Falun Gong-föreningen, Yi Xu från organisationen som hjälper kineser att hoppa av kommunistpartiet (Federation of Saying ”Good-bye” to CCP) och Annie Yang, en Falun Gong-utövare som utsatts för tortyr.

Peter Jauhal förklarade hur förföljelsen började med Jiang Zemin, den dåvarande ledaren för kommunistpartiet (kkp). Jiang Zemin trodde att om kkp inte kunde besegra Falun Gong, skulle partiet bli till åtlöje. Han beordrade att Falun Gong skulle utrotas inom tre månader. Jauhal angav att den officiella siffran på Falun Gong-utövare som har torterats till döds uppgår nu till över 3200.

– Denna siffra är endast toppen på ett isberg, uppgav Jauhal.

Att det är svårt att uppskatta omfattningen av förföljelsen av Falun Gong diskuterades av Ethan Gutmann. Han presenterade siffror och den logiska grunden för sin egen forskning. Gutmann förklarade att baserat på trovärdiga siffror om arbetslägersystemet från Laogai Foundation i Washington finns det så många som 1,2 miljoner Falun Gong-utövare i tvångsarbetsläger i Kina vid varje tidpunkt.

Gutmann har forskat
i de organstölder där organ tas från levande Falun Gong-utövare för att säljas med vinst. I processen dödas Falun Gong-utövaren.

Gutmann tror att upp till 162 000 Falun Gong-utövare kan ha dött till följd av att deras organ skördats, där 13 500 är en låg uppskattning och 87 750 är medel. Han hade gjort en jämförelse med siffror som presenterades i David Kilgours och David Matas rapport om organskörden ”Bloody Harvest” och nämnde:

– Det är anmärkningsvärt att de två metoderna är helt olika men skillnaden är ganska liten.

Gutmann talade om
hur västerländska regeringar skulle kunna hantera denna fråga:

– I västerländska politiska kretsar hävdas – i tysthet förstås – att vi inte har något inflytande på detta problem, ingen möjlighet att göra ogjort det som gjorts, ingen trollformel som kan ändra den kinesiska regimen.

– Kanske inte. Men vi skulle kunna förbjuda våra medborgare att resa och få organtransplantationer i Kina. Vi kan bojkotta kinesiska läkarkonferenser, klippa av den medicinska anknytningen, och lägga beslag på den kirurgiska utrustningen. Och vägra att ha några diplomatiska toppmöten tills kineserna inför en detaljerad, omfattande databas på alla organgivare i Kina, sade han.

– Det första steget
i den processen är att sluta med att låtsas att vi inte vet, betonade han.

Annie Yang beskrev sin första erfarenhet av förföljelsen i Kina. Hon fördes bort i mars 2005.

– Åtta män störtade in en natt men endast en av dem var i polisuniform. Resten hade vanliga kläder på sig. Jag antar att de var från departement för statssäkerhet, sade hon.

– De tog med sig min dator och mina Falun Gong-böcker. De tog mig från min 16-åriga son och satte mig i det lokala distriktets arrest. Jag träffade ingen advokat och ingen nämnde något om domstol. Jag dömdes 40 dagar senare till två års straff i ett arbetsläger i Peking.

– Jag fick inte se min son eller någon i familjen eller vänner. Ingen visste vart jag hade tagit vägen eller vad som hade hänt mig.

– I arbetslägret berövades vi alla grundläggande mänskliga rättigheter. Vi hade inte tillräckligt med mat eller vatten, endast  fem deciliter vatten och 30 gram bröd per dag. Efter två timmar blev mitt hår vitt på grund av stress. Jag fick inte sova mer än ett par timmar om dagen, jag fick inte duscha eller byta mina kläder och allt detta för att jag vägrade att avstå från min övertygelse, berättar hon vidare.

– Jag var tvungen
att sitta på en pall med knän och fötter ihop, mina händer därunder och ryggen rak, och jag fick inte stänga mina ögon. Jag var tvungen att sitta där i tjugo timmar åt gången och fick inte röra på mig utan tillstånd. Syftet var att bryta ner oss.

Men Annie stod ut.

– Varje dag funderade jag på självmord. Men min tro har hjälpt mig genom dessa svåra tider, säger hon.

Hon befriades den 9 september 2006.

– Min kropp var svullen
på grund av brist på näring. Jag kunde inte gå eftersom jag varit tvungen att sitta så länge utan att röra på mig. Polisen sade att om jag fortsatte att utöva Falun Gong skulle de arrestera mig igen, förr eller senare. Så jag kom till England, lämnade min son, min familj och vänner bakom mig, sade hon.

Yi Xu, en framstående kinesisk dissident och talesman för demokrati i Kina, inledde sitt anförande med att uttrycka tacksamhet till Falun Gong-utövare för deras ansträngningar att skapa ett demokratiskt Kina.

– Det kinesiska kommunistpartiet (KKP) är inte bara det ondskefullaste i Kina utan också i hela världen, sade han.

– Kommunismen är en
hemsk förstörande kraft. Den förorenar miljön och skapar ständigt spänningar mellan olika folkgrupper.

– Kommunismen är oförmögen rätta sig själv och enda sättet är att aktivt driva det till dess undergång för att nå verkliga mänskliga rättigheter i Kina.

Xu förklarade hur Tuidangrörelsen – en kampanj för att hjälpa kinesiska medborgare gå ur och avsäga sig kommunistpartiet, initierad av Falun Gong-utövare – har haft en enorm inverkan på Kina och KKP.

– Tuidangkampanjen är den enskilt mest framgångsrika civilrättsliga rörelsen i Kina i dag.

– I tio år har jag inte kunnat övertala en enda av mina vänner att lämna partiet men Falun Gong-rörelsen har fått 40 000 till 50 000 per dag att sluta.

Under denna beteckning definieras det kinesiska kommunistpartiet inte bara som det viktigaste politiska partiet utan i det ingår även de unga pionjärerna och det kommunistiska ungdomsförbundet. Om man använder kkp:s officiella siffror är det sammanlagda medlemsantalet cirka 263 miljoner. För närvarande har 57 miljoner lämnat partiet genom Tuidangrörelsen.

– Motståndet från Falun Gong skadar verkligen kkp men så vitt jag vet har de västerländska medierna inte rapporterat något om det, sade den kinesiske dissidenten.

– Det är verkligen viktigt att västerländska regeringar och medier talar ut eftersom varje tydligt uttalande sätter enorm press på kkp och skapar en positiv rörelse i Kina vad gäller demokrati.

FN:s särskilde rapportör om tortyr uppskattar att så många som femtio procent av människorna i Kinas breda nätverk av ”omskolning genom arbete” på arbetsläger är Falun Gong-utövare.

Läs gärna originalartikeln på engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19732/