"Brevet är löjligt" säger politiker i San Diego
Donna Frye, rådsmedlem i San Diego, har fått ett av alla de varningsbrev som de kinesiska konsulaten sänder till regeringstjänstemän världen över. (Foto: med tillstånd av Donna Frye's Office)


Ännu en officiell tjänsteman har låtit offentliggöra ett brev som verkar vara del av en storskalig nationell ansträngning där kinesiska konsulat i Amerika utövar påtryckningar på politiker. Detta i ett försök att svartmåla och störa Divine Performing Arts internationella kinesiska nyårsföreställningen, Spectacular.

Den 4 januari skickade Donna Frye ett mail till Epoch Times med ett brev hon fått av den kinesiska generalkonsuln i Los Angeles.

I brevet, daterat den 17 december, ombads hon försäkra att hon inte på något sätt skulle sända gratulationer, lyckönskningar, erkännanden, närvara eller i annan form stödja den kinesiska nyårsgalan Chinese New Year Spectacular som skulle framföras på California Center i staden Escondido den 15-17 januari.

– Brevet är ju löjligt, jag kommer att ignorera det, sade Frye.

Ensemblen bakom Chinese New Year Spectacular och New Tang Dynasty TV (NTDTV) i New York, som sponsrar och samproducerar showen, har fått upprepade attacker från den kinesiska kommunistregimen tidigare år.

NTDTV är en oberoende, icke vinstgivande kinesiskspråkig satellitkanal känd för sitt stöd för mänskliga rättigheter i Kina.

I maj 2005 manade 93 medlemmar ur senaten president Bush att stödja NTDTV som ännu en gång utstod omedelbar fara att stängas ner på grund av att Peking utövade påtryckningar mot Eutelsat, ett Parisbaserat satellitföretag som står för sändningarna över Asien. NTDTV är en viktig källa till ocensurerad information från västvärlden för tiotals miljoner privata satellitmottagare runt om i Kina.

Chinese New Year Spectacular, som nu är inne på sin femte säsong, har mottagit erkännanden från hela världen för sin skildring av den traditionella kinesiska kulturen, med illustrerande scener från den 5 000-åriga historien – utan de i Kina så rikligt förekommande kommunistiska influenserna.

Ett annat brev
från det kinesiska konsulatet i Los Angeles kom till styrelseordföranden i Orange County, Chris Norby, där man bad honom att inte erkänna den kommande Chinese New Year Spectaculars framträdanden på California Center for the Arts i Escondido och på Nokia Theatre i Los Angeles.

Enligt en rapport i Los Angeles Times den 3 januari, gjorde Chris en allvarlig kommentar kring vad som stod i brevet.

– Det är ett försök av utländsk regering att diktera villkor för amerikanska tjänstemän vilka organisationer vi ska stödja, erkänna, eller sammanblanda oss med, sade han.

Fortsättning följer…

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-11/63924.html