Börsmäklare: “Allting ledde mot något som var bättre”
Börsmäklaren Matt fick för första gången en smak av den kinesiska kulturen när han såg Spectacular i Sydney i Australien fredag 4 april. (Foto: Sonya Bryskine/ Epoch Times)


Divine Performing Arts framförde Chinese Spectacular på Sydney Entertainment Centre inför en publik som törstade efter mer.

Matt, som jobbar som börsmäklare och med finansiering, berättade för Epoch Times vad han tyckte om Spectacular.

– Jag tyckte verkligen om föreställningen. Det var mitt första smakprov på den kinesiska kulturen. Barytonen och tenoren – fantastiskt! Pianisten var magnifik. Som underhållning var det underbart. Det var lite av allting, sade Matt.

Hong Ming är tenor i Spectacular och Qu Yue sjöng ”Sanningen ska göra er fria”. Peijong Hsieh ackompanjerade på pianot.

Innehållet i Divine Performing Arts föreställningar har samlats ihop genom noggrann forskning av den kinesiska historien så långt bak i tiden som 5000 år. Många av uppsättningarna och dräkterna har inspirerats av Tangdynastin, ca 600-900 e.Kr., och från den kulturella mångfalden i Kina.

– Jag tyckte verkligen om skåldansen [Mongolisk skåldans]. Jag har aldrig sett den förut. Den var storartad.

– Jag tycker om att se på olika saker. Och ibland framstod vissa saker starkare.

Matts första smakprov på den kinesiska kulturen och allt han upplevt gjorde ett starkt intryck.

– Bara glädjen i den kinesiska kulturen och hur långt bak i tiden den sträcker sig. Och upplevelsen. Talesättet från Konfucius – ”När du vet och när du inte vet, det är då du verkligen vet” – det var fantastiskt.

Vad kommer han då att ta med sig från Spectacular och dela med sig av med andra?

– Förmodligen glädjen och lyckan. Den positiva naturen. Sättet på vilket allting ledde mot något som var bättre, sade Matt.

Han sade att han skulle beskriva föreställningen för sina vänner som ”en smak av Kina och att se något annorlunda i den kinesiska kulturen.”

– Detta är definitivt något man ska gå och se. Definitivt.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-4-4/68591.html