Borgmästare: ”Spectacular är bland det bästa jag sett”
Borgmästaren i Waterloo i Kanada blev djupt berörd av Divine Performing Arts föreställning New Year Spectacular (Ivan Ning/Epoch Times)


Toronto – Borgmästaren i Waterloo i Kanada, Brenda Halloran, var full av lovord efter att ha sett Divine Performing Arts föreställning Chinese New Year Spectacular i Sony Centre i Toronto.

– Den är helt otroligt underbar, sade hon.

– Jag tror inte att jag någonsin har sett något så vackert som den här föreställningen. Färgerna i dräkterna och musiken är helt otrolig, och dansarnas rörelser. Det är förmodligen en av de bästa föreställningarna jag någonsin sett…Den är fullständigt underbar.

Halloran beskrev den klassiska kinesiska dansen i föreställningen som mer avslappnande och lugnande än den något mer aggressiva västerländska dans som kanadensarna är vana vid.

– Det finns en sådan skönhet i den att man knappt kan vänta på att nästa grupp dansare ska komma in. Man väntar hela tiden i spänd förväntan på vad som ska komma härnäst.

Halloran sade att Spectacular höll henne i ett fast grepp hela tiden med sina färgglada dräkter och flödande bildspråk från artisterna.

– Föreställningen är magnifik.

Borgmästaren sade också att hon var särskilt imponerad av en dans som handlade om två unga förbrytare som vände om och bättrade sig.

– Den gjorde verkligen intryck på mig och jag tycker det är väldigt viktigt för unga människor att tro på värdighet och vänlighet. Den dansen tyckte jag bäst om, sade Halloran.

Ett tema i alla danser är betydelsen av moral och moraliska traditioner. Detta tema och danserna ackompanjeras av en kombination av kinesisk och västerländsk orkestermusik och unika, moderna digitala kulisser.

– De är otroliga, sade Halloran och syftade på kulisserna. Jag har aldrig sett något som detta… Det är väldigt subtilt och vackert.

Halloran sade att hon redan överväger att bjuda in Spectacular till Waterloo. Hon tror att stadens stora kinesiska befolkning skulle uppskatta föreställningen och fylla stadens konserthus.

– Det skulle bli en fantastisk föreställning där, sade hon. Det skulle bli underbart.

– Jag har aldrig träffat på kinesisk dans förutom det man ser på TV, men den här storleken har jag inte sett förut. Jag tycker de är mycket lyckligt lottade här i Toronto över att ha fått hit föreställningen och jag känner mig lyckligt lottad över att få vara här ikväll och att jag fått detta minne för resten av mitt liv.

– Jag är mycket stolt över att ha bjudits in av New Tang Dynasty TV och jag uppskattar denna möjlighet att få se kinesisk dans och få uppleva den 5000-åriga kinesiska kulturen. Det är en ära för mig.

Genom föreställningen Spectacular har Divine Performing Arts satt igång en renässans för traditionell kultur i kinesiska konstkretsar, säger organisatörerna.

Efter Toronto kommer Divine Performing Arts att framföra Spectacular i USA, Asien, Europa och Oceanien innan man återvänder till Kanada för att spela i Vancouver, Calgary och Edmonton nästa vår.

Epoch Times sponsrar Divine Performing Arts som kommer att framföra sin föreställning i 60 städer runt om i världen under 2008. För att hitta en föreställning nära dig, gå in på www.bestchineseshows.com

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-20/64382.html