Borgmästare ser Shen Yun varje år
Bostons Opera House (Foto: Te Chen/Epoch Times)


Gary Christenson, borgmästare i Malden, Massachusetts försäkrade sig om en plats för att se Shen Yun Performing Arts igen, i Bostons Opera House. Det här var ”tredje gången i rad”, sade han.

– Och av det jag ser hoppas jag få se dem igen många år framöver.

Enligt det New York-baserade kompaniets hemsida har Shen Yun som mål att återuppliva 5000 års gudomligt inspirerad kinesisk kultur.

Christenson har examen både i juridik och statsförvaltning. Han har valt att göra karriär inom public service och i hela sitt liv har han bott i den stad där han är vald till borgmästare.

Shen Yun Touring Company inledde föreställningen med dansen An Era Begins som innehåller trummor och en elak, röd drake. Christenson sade att han tyckte mycket om trummorna och tillade:

– Jag tyckte det var ett jättebra sätt att introducera det här året, som är drakens år.

Han kände att sångtexterna har en särskild mening.

– Varje gång jag ser sångarna, varje år har de ett nytt budskap och det är något som behöver upprepas hela tiden, för ibland glömmer vi det, i vardagens fart och fläkt. Men sången hjälper till att förstärka vad livet egentligen handlar om.

För Christenson var budskapet:

– Om vi håller ihop så kommer vi att hitta sanningen.

Han tyckte mycket om Shen Yuns orkester, med dess unika kombination av västerländska klassiska instrument och traditionella kinesiska instrument. Han lovordade musikerna:

– De hjälper verkligen till att fullända föreställningen.

– Jag kan inte säga nog om upplevelsen jag har haft här idag, och tidigare, fortsatte han.

– Återigen vill jag verkligen rekommendera dem som inte har tagit del av det här att verkligen lägga tid på den här föreställningen. Det här är något särskilt.

Christenson talade varmt om sångsolisterna, som sjunger kinesiska sångtexter med bel canto-teknik, ackompanjerade av en pianist.

– Åh, det var så vackert, allting i den här föreställningen är vackert, sade han.

– Den som inte har varit här ska verkligen komma och se dem. Man får dans, man får sång, man får teman, det är verkligen något att beskåda, avslutade han.

Xiao Xu och Mary Silver var reportrar.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som turnerar samtidigt runtom i världen.

För mer information se hemsidan www.shenyunperformingarts.org.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.