Borgmästare och länsdomare i Taiwan prisade Shen Yun
Yunlins länsdomare Lee Chin-yung såg Shen Yuns föreställning i Chiayi, Taiwan, den 11 april 2015. (Foto: Chen Ting/ Epoch Times)


–Att se är att tro, idag fick jag äntligen tillfälle att se den enastående föreställning som Shen Yun ger, utbrast Yunlins länsdomare Lee Chin-yung, efter att ha sett Shen Yun Performing Arts föreställning i Chiayi, Taiwan, den 11 april.

– Scenografin [den animerade bakgrundsskärmen), ljussättningen och ljudeffekterna är underbara. I synnerhet är dansarnas utmärkta prestationer verkligen fantastiska, sade han.

Shen Yun tar med publiken på en 5000-årig resa genom den kinesiska civilisationen, och de använder klassisk kinesisk dans för att berätta gamla legender och dagens hjältesagor.

Domare Li gladde sig åt att se Shen Yuns föreställning som hade rekommenderats av vännerna.

– Shen Yun har sedan länge haft ett gott rykte. Jag är verkligen tacksam för att Shen Yun uppträder i Taiwan varje år. Vi är dessutom mycket lyckosamma som har Fei Tian Academy of the Arts [den taiwanesiska grenen] i Yunlin länet. Jag hoppas att en sådan här konstnärlig föreställning kan höja den allmänna konstnärliga nivån i Taiwan, sade domare Li och fortsatte;

– Dansarna har en mycket gedigen grund och varje stycke har sina unika egenskaper. Utöver den solida grunden är koreografin också mycket unik eftersom varje dansstycke har kulturella betydelser. Vi blev verkligen djupt berörda av atmosfären, sade han.

Utöver dansarna har Shen Yun med sig prisvinnande sångsolister på sin resa.

Förtrollad av den hoppingivande sången om “Plommonblommor” sjungen av sopranen Haolan Geng, lovordade länsdomaren henne.  

– Excellent! Denna soprans framträdande är verkligen fantastisk. Faktum är att varje sång hon sjunger är underbar.

– Vi har aktivt främjat den konstnärliga utbildningen i vårt län, och den taiwanesiska grenen av Fei Tian Academy of the Arts råkar ligga på Niaosong högstadieskolan i Yunli-länet. En sådan hög nivå som Shen Yuns föreställning håller, ses sällan i Taiwan. Jag vill därför uppmana våra elever och deras föräldrar att se Shen Yun, tillade länsdomare Li.

En mycket lyckad föreställning


Chiayis borgmästare Twu Shiing-je, tidigare hälsominister, lagstiftare och rådgivare till Taiwans president, bevistade Shen Yuns föreställning i Chiayi. (Foto: Wang Jiayi /Epoch Times)

Chiayis borgmästare Twu Shiing-je, tidigare hälsominister, lagstiftare och rådgivare till Taiwans president, bevistade Shen Yuns föreställning i Chiayi. (Foto: Wang Jiayi /Epoch Times)

Den föreställning i världsklass som Shen Yun Performing Arts New York Company gav i Chiayis kulturcentrum drog till sig eliten från alla samhällsskikt i regionen den 11 april.

Bland dem var Chiayis borgmästare Twu Shiing-jer.

Efter att ha sett föreställningen sade han:

 – Shen Yun skildrar lagen om rättfärdighet genom dansen.

– Utmärkt! Shen Yuns föreställning är en mycket professionell föreställning. Dansarna har fått intensiv träning så deras grundläggande rörelseförmåga är utsökt. Synkroniseringen mellan dansare och den levande musiken är perfekt. Dräkternas färger är mycket vackra. Den övergripande konstnärliga nivån är mycket hög, sade Twu Shiing-je.

Borgmästaren fascinerades av den perfekta koordineringen mellan artisterna och den animerade backgrundsskärmen, som kan ge publiken den mirakulösa känslan av att överskrida tid och rum.

– Jag känner att den är underbar. Den är verkligen excellent, sade han och tillade;

– Den mest framstående delen av föreställningen är bakgrundsskärmen. I själva verket är den inte bara en kuliss. Den är en del av föreställningen. Samordningen mellan den högteknologiska bakgrundsskärmen och dansen, är absolut som vävd i ett stycke, utan sömmar.

Förutom att titta på föreställningens skönhet och precision, noterade borgmästaren de djupare belägna betydelserna.

– Shen Yun främjar barmhärtighetens kraft. Utan att använda starka ord överför den till oss budskapen att det onda aldrig kan segra över det goda. Trots att onda krafter kan dyka upp när som helst, kommer upprätta krafter till slut att segra över allt ont, sade han.

Han kände att Shen Yuns uppdrag och budskap är till gagn för mänsklighetens andliga utbildning.

– Den upprätta kraften som Shen Yun förespråkar kan kuva det onda, sade han, och han ansåg att om föreställningen tilläts uppträda i Kina skulle den ha en positiv inverkan där.

– Jag tror att skälet till att Shen Yun är så populärt här i Chiayi, beror på att förutom dess underhållningseffekt, finns det en del underförstådda betydelser, så därför finns det många människor som skulle vilja se föreställningen.

Twu Shiing-je är Chiayis borgmästare, och har tidigare varit hälsominister, lagstiftare och rådgivare till Taiwans president. Han har examen i medicin, magisterexamen vid National Taiwan University och doktorsexamen från University of California.

Chen Ting, Wang Jiayi och Billy Shyu rapporterade.

Översatt från engelska.

Shen Yun Performing Arts Europaturné ger nu föreställningar i Baden-Baden till och med den 16 april, för att sedan fortsätta till Bremen den 18 april, och Salzburg 20-21 april. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.