Borgmästare i Alabama: "Showen var upplivande"
Edward E. May, borgmästare i staden Bessemer, Alabama, på vip-mottagning. (Foto: Epoch Times)


I fredags den 21 augusti väckte Shen Yun Performing Arts konserthuset Jefferson Convention Complex i Birmingham, Alabama till liv med åsynen och ljuden från det gamla Kina.

Bland de framstående gästerna vid föreställningen fanns Edward E. May, borgmästare i staden Bessemer, Alabama, och hans fru Patricia May.

Borgmästare May är inne på sin andra period som borgmästare. Han har arbetat inom juridik i Birminghamområdet sedan 1980 och är ägare till en advokatbyrå.

När borgmästaren talade till artisterna i Shen Yun vid vip-mottagning efter showen, kommenterade han att de var så energiska.

– Jag blev trött att se på dem, men samtidigt var det upplivande och spännande. Den var storartad, det var den verkligen.

Borgmästare May tyckte också om den tredimensionella digitala bakgrundkulissen med den senaste tekniken som visade animerade bilder, blomstrande landskap eller himmelska palats.

– Bakgrundskulissen, med växlande landskap och de lysande färgerna, det var så realistiskt. Det var fantastiskt! Jag önskar bara att jag hade den energi de har, sade borgmästaren.

– De hade dessutom en hel del vatten i scenerna, i bakgrundsbilderna. Jag älskar vatten, det var så terapeutiskt. Jag njöt verkligen av det.

Som advokat är borgmästaren May väl medveten om orättvisor i världen. Han tidigare varit ordförande i juristföreningen Magic City Bar Association och håller med om att en orättvisa mot någon är en orättvisa för alla.

– Jag vill vara rättvis och behandla alla lika, och inte tolerera det jag kallar för dårskap, sade han.

– Och dårskap är när man inte behandlar människor som människor, när man inte behandlar människor på ett humant sätt, det är för mig dårskap, och jag kan inte tolerera det.

När han kommenterade om frihet och rättigheter i Amerika i motsats till bristen på frihet i andra delar av världen, säger borgmästaren May:

– För om det finns [en orättvisa] i Kina idag, och inget görs åt saken för att utrota den, så att alla ska få samma friheter och rättigheter om man så vill, så om du tillåter det onda att fortsätta okontrollerat, kommer det onda till dig och det kommer att förstöra dig också.

Den New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fått uppleva störningar från kinesiska kommunistpartiets myndigheter under sin världsturné. Myndigheterna har skickat brev och ringt samtal i många länder, och varnat att om folk ser föreställningen kommer det bli konsekvenser för handeln och annat.

Borgmästaren May hade svårt att förstå detta.

– Jag tror att man skulle vilja att folk ska förstå och uppskatta sin kultur. Vi är alla människor, vi är alla mänskliga, vi är alla skapta av Gud, vare sig du tror på min Gud eller någon annan Gud, tror du fortfarande på Gud, så …om de hotar folk, då borde världen säga nej till det, stå upp och säga nej.

Borgmästarens fru Patricia May, som är lärare, sade att Shen Yun var det bästa hon någonsin har sett.


Patricia May, lärare, sade att Shen Yun var det bästa hon någonsin hade sett. (Foto: Mary Silver/Epoch Times)

Patricia May, lärare, sade att Shen Yun var det bästa hon någonsin hade sett. (Foto: Mary Silver/Epoch Times)

– Dansarna är så duktiga och utmärkta. Och formen, huden, håruppsättningarna, allt är perfekt. Även orkestern, är bara så utmärkt.

Patricia May hade sett en affisch om showen ute på stan. Men hon hade ingen aning om att hon snart skulle gå och se den.

– Min man sade i går, här har du. Jag kunde inte tro det. Jag ville så innerligen sen den och jag fick mitt hjärtas önskan. När jag kom hit och såg alla dessa färger, blev mina ögon så stora och jag tittade på allt, det var så spännande, så uppfriskande och det lugnade mitt sinne.

– Jag har verkligen njutit av den. Jag älskar konst.

Patricia sade att hon ofta går på föreställningar med sina vänner och medarbetare, men denna show var annorlunda.

– Tro det eller inte, så förstår man allt som sker på scenen, sade hon.

Inför varje scen ger man i showen en kort introduktion både på engelska och kinesiska, så att både västerlänningar och kineser bättre kan förstå de olika nyanserna i den kinesiska kulturen.

– De är alla väldigt, väldigt duktiga, sade Patricia. Och texten på bakgrundsskärmen hjälpte mycket. Och bakgrundskulissen är helt perfekt. Så man kan inte säga att bara för att det är på kinesiska kan man inte komma. Det är en familjeföreställning.

Patricia kommenterade om scenen ”Himlen väntar oss trots förföljelse” där en far torterades till döds för att han utövar Falun Dafa, en traditionell andlig disciplin.

– Det var så sorgligt när de dödar fadern, och jag var i den främre raden och vi kunde se allt, sade hon.

Hon kommer att berätta om showen för alla sade Patricia May.

– Jag tyckte verkligen om den. Sångerskans röst var så hög och tenoren röst! Allt var perfekt.

Damen som framförde det, vad kallar ni instrumentet? [Erhu- en tvåsträngad traditionellt kinesiskt instrument], det var också underbart. Alla var riktigt, riktigt underbara. Det var en välsignelse att få [Shen Yun] till vår stad.

Shen Yun kommer att kommer att ha fem föreställningar i Washington DC, på Kennedy Center Opera House från 26 till den 30 augusti.

Epoch times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vänligen se webbsidan, ShenYunPerformingArts.org för ytterligare information.

Läs gärna originalartikeln: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21351/