Bombhot i Stockholm
En bild från oktober 2011 när ett misstänkt paket hittades vid Rosenbad I Stockholm. Den gången evakuerades regeringsbyggnaden. (Foto: Jonathan Nackstrand / AFP/ Getty Images)


En man kom in på ett kontor på Stora Nygatan i Gamla stan, Stockholm, och talade om att han hade ett farligt föremål med sig, skriver Polisen på sin hemsida.

Kontoret tillhör människorättsorganisationen Civil Right Defender och föremålet sades, enligt SR, vara explosivt. Mannen har sagt sig vara missnöjd med riksdagspartierna, Socialdemokraterna och Moderaterna.

Polisen samlade in information om händelsen och arbetet påverkade både fordon- och gångtrafiken. En förstärkt jeep med släp parkerade vid Civil Right Defenders lokal.

Det dröjde innan polisen fick klartecken att ringa mannen vilket Paul Hansson chef för polisens förhandlingsgrupp, ansåg vara farligt eftersom polisen då inte har någon kontroll.

”Det kan sluta att han spränger sig själv, eller – ännu värre – springer ut därifrån", sade Paul Hansson.

"Efter en timmes förhandling så valde mannen att komma ut, han gav upp utan vidare och gjorde som vi sade. Han är förd från platsen och ska förhöras", sade Kjell Lindgren, polisens presstalesman enligt SR.. 

Nu har polisen sökt igenom lokalen efter det som mannen sade var farligt och i andra lokaler som mannen har haft tillgång till pågår samma sökande. Det som hittades i lokalen i Gamla stan var ofarligt. Sökandet i de andra lokalerna fortsätter.