Bombay hölls gisslan av en hungerstrejk!
Tomma tåg i väntan. (Foto: Sajjad Hussain / AFP)


Vad krävs för att hålla en stad som Bombay med världens näst största befolkning som gisslan? Jo, en hungerstrejk med krav om löneförhöjning.

Förarna på Bombays pendeltåg strandsatte cirka 7 miljoner människor i Indiens ekonomiska centrum. Med en befolkning på 14 miljoner människor är Bombay en av de folkrikaste städerna i världen.

Strejken orsakade kaos i hela staden eftersom de flesta människor tar tåget och nu kom de istället ut på vägarna. Det fanns köer över hela staden. En del personer satt och väntade i tågen, med hopp om att de skulle börja gå. Staden fick människor att dela taxi hem och bussar var helt fullpackade.

Den västra linjen och centrumlinjen påverkades kraftigt av strejken. Båda linjerna tar passagerarna till södra delen av staden, som är hemvisten för företag som Reliance Industries och Indiens penning- och råvarumarknad.

Strejken inleddes klockan 17 på måndagen och avbröts sent på tisdagskvällen. Det kommer att ta minst två dagar innan tågen och staden kan återgå till det normala.