Bomb på Moskvas flygplats dödade minst 35
Passagerarna köar i säkerhetskontrollen för att komma in Moskvas Domodedovo International Airport den 24 januari, efter en explosion som dödade minst 35 personer. (Foto: Andrey Smirnov/AFP)


Klockan 16.40 lokal tid på måndag detonerade en självmordsbomb på Domodedovos internationella flygplats i Moskva. Attentatet krävde minst 35 dödsoffer och skadade ytterligare 130. Händelsen klassas som en terroristattack.

Bomben som innehöll motsvarande fem kilo av kemikalien TNT ska enligt nyhetsbyrån RIA Novosti ha detonerat i den internationella ankomsthallen på Moskvas mest trafikerade flygplats.

Dödssiffran kan dock komma att stiga då 20 personer enligt det ryska hälsoministeriet tvingats föras till sjukhus med allvarliga skador.

På Kremlins officiella twitterkonto uttryckte president Medvedev ”sina innerliga kondoleanser för de anhöriga till dödsoffren…” Ett senare inlägg berättar att presidenten skjutit upp sin resa till World Economic Forum som han skulle ha åkt till på tisdag.

Enligt RIA Novosti sade en källa inom säkerhetspolisen att man hade fått information om att en terrorhandling skulle utföras på måndagen på en av Moskvas flygplatser

Domodedovo är Rysslands mest trafikerade flygplats med 18,6 miljoner resenärer under 2009.