Bomb exploderade i Indiens heliga stad
Säkerhetspersonal och åskådare samlades på explosionsplatsen, en "Ghat" (badplats), i Varanasi den 7 december. (Foto: Strdel/ AFP/Getty Images)


En bombexplosion inträffade på tisdagen i Indiens heliga stad Varanasi. Den orsakade ett barns död och skadade ett tiotal personer under Ganga Aarti, en nattlig hinduisk ritual, enligt Times of India.

Explosionen ledde till en panikartad flykt bland pilgrimerna, vilket därmed orsakade ännu större skador, enligt rapporten.

Explosionen inträffade på kvällen när ett par tusen tillbedjare samlats vid en av betongplattformarna för att bada, kallad Prayag Ghat.

Varanasi är den heligaste platsen i världen för hinduer, den ligger vid floden Ganges strand vid den indiska provinsen Uttar Pradesh. En konstant ström av hängivna anhängare och turister besöker platsen året runt.

Tjänstemännen menade att bombexplosionen kunde vara ett terrordåd och delstaten försattes i hög larmberedskap, rapporterade Hindustan Times.

Rapporten säger också att indisk Mujahedin, en förbjuden terroristorganisation, tagit på sig ansvaret genom att skicka ett brev till den indiska pressen, men myndigheterna har inte bekräftat denna information och vet inte om påståendet var trovärdigt eller inte.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/47147/